Persberichten Eemland Noord 13.20 uur

Utrecht, 14-11-2008

Dode man door geweld om het leven gekomen

SOESTERBERG De dode man die donderdagmiddag in een woning in Soesterberg werd aangetroffen is door een misdrijf om het leven gekomen.

Rond 13 05 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie bij een woning aan de Apollo. Ter plaatse werd de deur van de woning niet opengedaan. De politie heeft de voordeur opengebroken om toegang te krijgen tot de woning. Daar werd het levenloze lichaam van een 55-jarige man uit Soesterberg aangetroffen. De man bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. De politie heeft een rechercheteam geformeerd en onderzoekt de zaak.

De politie is op zoek naar getuige(n) die informatie hebben die van belang kan zijn voor het politieonderzoek. Met informatie kunt u bellen naar het nummer 0900-8844 of naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

"Geluk"

BAARN Op donderdag 13 november heeft omstreeks 17.50 uur een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Torenlaan.

Een 26-jarige man uit Baarn besloot ondanks rood knipperde overweglichten met zijn auto de spoorwegovergang over te steken. Toen de spoorbomen dichtgingen, kon de automobilist niet meer over de spoorwegovergang rijden en zette hij zijn auto met de rechterzijde tegen de spoorboom. Vervolgens kwam er een intercity uit de richting Utrecht rijden. De automobilist zat op dat moment nog in zijn auto. De bijrijder van de auto kon nog op tijd uit de auto komen. De intercity reed de auto aan de rechterzijde aan, waarbij de auto niet werd meegesleept maar wel opengereten. Wonder boven wonder bleef de 26-jarige automobilist ongedeerd.