Gemeente Assen


Twee Asser schoolklassen winnen Schoolbiebquiz

Assen, 14 november 2008

bibliotheek

Groep 5 van OBS Baggelhuizen en groep 8b van OBS het Sterrenschip gaan binnenkort naar de Efteling dankzij Gaby Jansen (OBS Baggelhuizen) en Gianna Tieg (OBS het Sterrenschip). Zij zijn voor de provincie Drenthe de winnaars van de landelijke Schoolbiebquiz op www.schoolbieb.nl, de website vanuit de bibliotheken met goede informatie voor werkstukken en spreekbeurten.

In de Bibliotheek kregen Gaby en Giannade de prijs feestelijk overhandigd door de burgemeester van de gemeente Assen, Sicko Heldoorn. Stadsdichter Egbert Hovenkamp bracht een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gedicht ten gehore.

Schoolbieb.nl is een plek waar kinderen veel correcte en veilige informatie kunnen vinden over allerlei onderwerpen. De deelnemers aan de quiz kwamen bijvoorbeeld te weten dat Astrid Lindgren is geboren in het Zweedse Näs, een dorpje in de buurt van Vimmerby en niet, zoals de eerste tien Googlehits melden, in Vimmerby. De informatie op Schoolbieb.nl klopt wél, doordat ze wordt samengesteld en gecontroleerd door deskundigen uit de bibliotheken en het onderwijs. Bibliotheek Assen levert een bijdrage aan de inhoud van Schoolbieb.nl.

Schoolbieb.nl is er voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, docenten en mediathecarissen.