Gemeente Assen


Kerstgratificatie voor mensen met een laag inkomen

Assen, 14 november 2008

De ISD verstrekt aan iedereen met een inkomen lager dan 120% van de geldende bijstandsnorm, een eenmalige uitkering van 50 euro. De extra 50 euro is een initiatief van Staatssecretaris Aboutaleb (Sociale Zaken).

De kerstgratificatie is bedoeld om de laagste inkomens te compenseren voor stijgende energiekosten en voedselprijzen.

De Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) zorgt ervoor dat de extra 50 euro halverwege december wordt overgemaakt. Mensen die een uitkering, kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen of een Meedoenpremie van de ISD ontvangen krijgen in de week van 15 december de 50 euro automatisch op hun rekening gestort.

Mensen die niet bekend zijn bij de ISD, maar toch een lager inkomen hebben dan 120% van de geldende bijstandsnorm, kunnen zich melden bij de ISD. Dat kan door burgerservicenummer (sofi-nummer), naam, adres, woonplaats en bank- of girorekeningnummer door te geven via 0592 391616 of per mail info@isd-assen.nl.

Op www.isd-assen.nl kan men zien of men minder dan 120% van de bijstandsnorm verdient en dus in aanmerking komt voor de 50 euro extra. De ISD werkt voor de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo.