Politie Zuid-Holland-Zuid

14/11 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 14-11-2008 o Persberichten district II

GEEN VOORRANG VERLEEND
SLIEDRECHT Bij een aanrijding op de kruising Oranjestraat / Middeldiepstraat is donderdagochtend 13 november een 58-jarige vrouw uit Sliedrecht lichtgewond is geraakt aan haar hoofd. De vrouw reed op haar fiets en werd aangereden door van links komende auto die geen voorrang verleende. De ambulance is ter plaatse geweest en heeft de vrouw voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

ONGEVAL OP N216
OTTOLAND - Op donderdagmorgen 13 november heeft op de N216 ter hoogte van Ottoland een ongeval tussen twee personenauto's plaatsgevonden. Een 42-jarige man uit Oldenzaal kwam uit de richting Gorinchem en wilde links afslaan op het kruispunt met de A en richting Ottoland rijden. Daarbij zag de man een 43-jarige man uit Gorinchem over het hoofd die vanuit Goudriaan in tegengestelde richting rechtdoor reed. De 43-jarige man raakte gewond en moest door de brandweer uit zijn zwaarbeschadigde auto worden gezaagd. Hij is met pijn in de borst naar het ziekenhuis gebracht. De stilstaande auto van een 54-jarige vrouw uit Rosmalen raakte beschadigd doordat de auto van de afslaande man door de klap terugschoot tegen haar auto. De man uit Oldenzaal en de vrouw uit Rosmalen kwamen er zonder kleerscheuren van af. Door het ongeval ontstond een behoorlijke ravage waardoor de weg moest worden afgesloten. De Regionale Verkeersondersteuning deed onderzoek naar het incident.

RIJBEWIJS KWIJT
SLIEDRECHT Een 38-jarige man uit Papendrecht is donderdagavond 13 november na een aanrijding op de Kerkbuurt in Sliedrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij was doorgereden na de aanrijding en bleek teveel te hebben gedronken. Gelukkig was er alleen materiële schade. De verdachte reed met hoge snelheid over de Kerkbuurt. Een tegemoetkomende automobilist zag de verdachte op hem afkomen, week zoveel mogelijk uit naar rechts, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De verdachte reed na de aanrijding door in de richting van de Landgraafstraat. De tegemoetkomende automobilist keerde zijn auto om en is achter de verdachte aangereden en heeft hem uiteindelijk op de Havenstraat tot stoppen kunnen dwingen. Daar aangekomen stapte de verdachte uit zijn auto en rende weg. Uiteindelijk heeft de politie de man aangetroffen in de Prins Hendrikstraat, waar hij is aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld e