Identity Games zoekt Het Leukste Spel van Nederland

14/11/2008 14:52

Identity Games

Wie bedenkt de nieuwe spelhit van 2009?

Alle spellenbedenkers van Nederland opgelet. Identity Games is op zoek naar het leukste spel van ons land. De spellenfabrikant, wier spellen al drie jaar lang worden bekroond met de titel 'Speelgoed van het Jaar', roept heel Nederland op zijn ideeën in te sturen. De jury's en het publiek kiezen uiteindelijk welke inzending de prestigieuze titel verdient. Dit spel ligt vanaf september 2009 met de titel 'Het Leukste Spel van Nederland' in de winkel.

Gewone mens bedacht spelfavorieten

Spelgrootheden als Monopoly, Triviant, Pictionary en Mens-erger-je-niet, stuk voor stuk komen ze uit de koker van de 'gewone mens'. Identity Games is er dan ook van overtuigd dat er in Nederland een flink aantal juweeltjes ligt te verstoffen. 'Jaarlijks sturen gemiddeld zo'n 50 mensen hun ideeën aan ons op, maar met de zoektocht naar 'Het Leukste Spel van Nederland' hopen we de echte verborgen parels te ontdekken,' zegt Emile Kalis, directeur van Identity Games.

Welk spel heeft de X-factor?

Op www.hetleukstespelvannederland.nl kan iedereen vanaf vandaag zijn ideeën voor een goed familiespel kwijt. Organisator Identity Games selecteert vanaf maart 2009 in samenspraak met een pedagoog, een gedragswetenschapper en een speelgoedmarketingdeskundige de tien beste ideeën. Er wordt gelet op innovatie, educatieve waarde, complexiteit, vormgeving, commerciële haalbaarheid en de X-factor. De belangrijkste vraag die de jury zich stelt, is: wil Nederland dit spel eindeloos blijven spelen? Aan elk van de tien uitblinkers wordt op bovengenoemde website een internetuitzending gewijd waarin het spel en zijn bedenker(s) centraal staan.

'Gezin' beoordeelt finalisten

Volgend jaar mei kiezen de vakjury en de gezinsjury vervolgens drie favorieten. De gezinsjury, die bestaat uit twee volwassenen en drie kinderen in de leeftijdscategorie 8 tot en met 15 jaar, staat model voor het Nederlandse gezin. Een groep van internationale, succesvolle spelontwikkelaars én het publiek, dat via de website kan stemmen, bepalen vervolgens in juni welk spel onder de titel 'Het leukste spel van Nederland' in de winkel verschijnt.





http://www.hetleukstespelvannederland.nl