Politie Noord-Holland-Noord

Verdachte schietpartij NS -station aangehouden

Alkmaar, 14-11-2008 o Een 28-jarige man uit Alkmaar meldde zichzelf woensdagavond 12 november bij de politie in Doetinchem als verdachte van de schietpartij die woensdag 5 november plaatsvond voor het NS
-station in Alkmaar. Deze woensdagochtend zou een ruzie hebben plaatsgevonden tussen twee mannen waarbij een schot werd gelost. Een 22-jarige Alkmaarder raakte hierbij gewond. Hij verblijft nog in het ziekenhuis.

Dezelfde dag werd een 24-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor de schietpartij. Hij werd donderdag 6 november weer in vrijheid gesteld. Zijn signalement man kwam nagenoeg overeen met dat van de verdachte. Hij bleek echter na verhoor niet bij de zaak betrokken te zijn.

De politie kwam de 28-jarige verdachte na onderzoek op het spoor. Hij meldde zichzelf echter woensdag bij de politie in Doetinchem. De man is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij heeft een bekentenis afgelegd.
De politie zet het onderzoek naar de achtergrond van het schietincident voort. De aanleiding voor het incident ligt in de relationele sfeer.