Gemeente Baarn

GGD's samen verder

De GGD Midden-Nederland en GGD Eemland bereiden momenteel een samengaan voor. Als alle gemeenteraden positief hebben besloten, gaan beide GGDen vanaf 1 januari 2009 verder onder de naam GGD Midden-Nederland. Resultaat is één GGD voor 28 gemeenten met gezamenlijk 900.000 inwoners. De GGD Midden-Nederland wordt daarmee, qua grootte, de derde GGD van Nederland.

Het samengaan is een logische stap. De beide GGDen werkten al veel samen op het gebied van ICT, infectieziektebestrijding, bevolkingsonderzoeken en campagnes. Dit bood beide vele voordelen qua kosten, kennis en werk. Bij het samengaan nemen deze voordelen alleen maar verder toe. De meerwaarde zit vooral in kwaliteit, continuïteit en specialisatie: Een groter werkgebied, en tóch dicht bij de gemeente.

Met het samengaan ontstaat er een GGD met 275 medewerkers, waarvan 175 van Midden-Nederland en 100 uit Eemland. Er vallen geen gedwongen ontslagen. De hoofdvestiging wordt de Dreef in Zeist, waar de ondersteunende functies worden ondergebracht. De vestiging aan de Zonnehof in Amersfoort blijft bestaan voor alle publieksfuncties waaronder Jeugdgezondheidszorg, reizigersvaccinatie, TBC en SOA bestrijding en Sociaal Medische Advisering, Technische hygiënezorg en Openbare Geestelijke Gezondheidszorg. Daardoor verandert er niets voor alle inwoners van de Eemland-gemeenten waaronder Baarn.