Stichting Kinderpostzegels Nederland

nieuws

Voorlichtingsfilm 'Ik ben 18 en wat nu?'

Genoeg jongeren die met de jeugdzorg te maken hebben en 18 jaar worden lopen tegen '18+ problemen' aan. Vooral financieel hebben jongeren het moeilijk. Je krijgt studiefinanciering en je moet zelf je zorgverzekering betalen.

Niet elke jongere is hier goed op voorbereid of weet waar hij of zij terecht kan met vragen of advies. Het is juist wel belangrijk om dat te weten, om niet voor verrassingen komen te staan.

Ik ben 18 en wat nu?

Maria Yasemin (17), Maya (19) en Michael (21) hebben zelf ervaring met jeugdzorg. Zij hebben het initiatief genomen om een voorlichtingsfilmpje te maken. Met het filmpje willen de jongeren twee dingen bereiken: "we willen jongeren informeren dat ze zich goed moeten voorbereiden en we willen politici ook op deze manier ervan laten doordringen dat zij echt voor een oplossing moeten zorgen." Op dropjemening.nl is het filmpje te zien. Ook geven Maya, Michael en Maria Yasemin er handige tips.

De film is een samenwerking tussen Zorgbelang Gelderland en de Nationale Jeugdraad. "Ik ben 18 en wat nu?" is voor en door jongeren gemaakt en kon dankzij subsidie van Pekoenja, het jongerenfonds van Kinderpostzegels, gerealiseerd worden.