Dienstenbond CNV

Nieuws

14 november 2008

Groothandel in Bouwmaterialen: de cao en de erg moeilijke weg uit de impasse

De afgelopen weken hebben wij samen met onze collega-vakbonden een aantal personeelsbijeenkomsten gehouden. Naar aanleiding van die bijeenkomsten heeft CNV Dienstenbond, evenals onze collega-vakbonden, besloten de einduitkomst van de onderhandelingen alsnog ter stemming aan u voor te leggen. Dit alles in een uiterste poging om uit een al erg lang durende impasse te geraken. In deze nieuwsbrief met bijlage zullen wij trachten om de aanleiding en de mogelijke gevolgen zo `kort en bondig' als mogelijk aan u uit te leggen.

Voor de zomer hebben wij alle werknemers de gelegenheid geboden tot het bijwonen van personeelsbijeenkomsten, die de afgelopen maand hebben plaatsgevonden. Degenen die zich daarvoor hebben aangemeld zijn persoonlijk door ons uitgenodigd. Gezien het grote belang van die bijeenkomsten, het gaat hierbij uiteindelijk toch om niets minder dan uw collectieve arbeidsvoorwaarden, was de opkomst teleurstellend! Voor ons overigens een signaal op zich! In deze bijeenkomsten hebben wij uitleg gegeven over het onderhandelingsproces tot op heden. In de bijlage kunt u hier meer over lezen. Met de aanwezigen zijn zinvolle discussies gevoerd. Zij hebben zo een belangrijke bijdrage geleverd aan de stappen die wij nu willen gaan maken. In uw belang!

De personeelsbijeenkomsten hebben duidelijk gemaakt dat werknemers een punt willen zetten achter de impasse waarin de cao-onderhandelingen zijn geraakt. Dan maar liever accepteren wat er ligt en op naar een volgende ronde met nieuwe kansen.

Dit betekent dat wij alsnog hebben besloten om de allerlaatste uitkomst van de cao-onderhandelingen ter stemming aan u voor te leggen:


- Een CAO met een looptijd van 1 juli 2007 tot 1 juli 2008;
- Een structurele verhoging van 3% per 2 januari 2008;
- Een eenmalige verhoging van 1% met een vloer van EUR 200,00 per 1 december 2008.

Wij vragen u om ons uiterlijk op woensdag 26 november 2008 te laten weten of u wel of niet kan instemmen met deze uitkomst?

Reageren kan ook per e-mail m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl

Gezien het belang van deze kwestie rekenen wij erop dat ieder betrokken lid van CNV Dienstenbond naar aanleiding van deze nieuwsbrief van zich laat horen! Bij geen reactie gaat uw stem verloren.

De gevolgen van uw keuze
Wij leggen voornoemde uitkomst met een zogenaamd `neutraal advies' aan u voor. Maar dit betekent niet dat de te maken keuze geen gevolgen zal hebben.

Indien u in meerderheid besluit tot het afwijzen van deze uitkomst, zal dit vrijwel zeker het einde inluiden van het voortbestaan van uw branche-CAO. Daarmee komen ook andere arbeidsvoorwaardelijke zaken (o.a. pensioen) in het geding!
Acceptatie betekent echter dat we weer snel met werkgevers aan de tafel moeten over de arbeidsvoorwaarden per 1 juli jl. De werknemers in de branche maken ons zo sterk (of zwak) als ze willen. Dat is aan u en vooral uw niet georganiseerde collega's! In ieder geval, op basis van ons huidige vertrekpunt zullen ook de moeilijke onderwerpen van onze kant bespreekbaar moeten zijn. Geen enkel van de genoemde onderwerpen kan en zal daarvan worden uitgezonderd!

Wij rekenen op uw reactie!!!

Indien u naar aanleiding van deze Info vragen en/of opmerkingen heeft kunt u terecht bij uw cao-onderhandelaar Martijn den Heijer via telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail
m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl.

Het is altijd prijs met de lid-werft-lidactie van CNV Dienstenbond! Kijk voor de ledenwerfactie op www.cnvdienstenbond.nl

CNV Dienstenbond biedt het meest complete servicepakket tegen de laagst mogelijke prijs!
De ledenvoordelen op een rij:

- Gratis advies bij al uw vragen over het werk
- Gratis juridische hulp bij arbeidsconflicten
- Rechtsbijstandsverzekering privé inbegrepen!. Dat scheelt al gauw 150 euro per jaar

- Advies over uw loopbaan. Eerste gesprek gratis!
- Trainingen en cursussen (waarvan veel gratis)
- Gratis (werkgerelateerd) financieel advies
- Geregeld een ledenblad in de bus

- Actuele informatie over uw branche
Nu lid worden? Eerste drie maanden gratis!

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.