Ministerie van Defensie

14-11-2008 15:48

START STUDENTENUITWISSELING JSF-PARTNERLANDEN

De staatssecretaris gaf samen met een aantal Europese ruimte- en luchtvaartstudenten van EuroAvia (Europese Associatie van Lucht- en ruimtevaart Studenten) vandaag in Delft het officiële startsein voor een uitwisselingsprogramma van studenten binnen JSF-partnerlanden.

Het gaat om het zogenoemde EYE-JSF-project (EYE = EuroAvia Young Engineers). Studenten met een Nederlandse, Italiaanse, Turkse, Britse, Noorse, Deense, Australische of Canadese nationaliteit kunnen zich aanmelden en vervolgens solliciteren op stageplaatsen bij bedrijven die een (sub)contract hebben in het JSF-programma.

De Vries: "young engineers zijn onze toekomst, en daarin kun je niet genoeg investeren. Vandaar dat ik met genoegen zo de database waarin bedrijven, instellingen en studenten elkaar kunnen vinden zal openen. En ik hoop dat er heel veel mooie uitwisselingsprojecten volgen in het kader van het JSF project".

Ook benadrukte de staatssecretaris het belang van deelname van Nederlandse studenten en bedrijven aan het JSF-ontwikkelingsprogramma. "Het geeft een stevige impuls aan onze kennisontwikkeling, in het bijzonder op het gebied van hoogwaardige luchtvaarttechnologie."