Gemeente Heerenveen


---


---

persbericht: Sinnestriel uitgereikt

Op 12 november heeft wethouder Scheweer het Platform Duurzaam Heerenveen een Sinnestriel uitgereikt. Het Platform kreeg deze aanmoedigingsprijs voor haar activiteiten op het gebied van bewustwording van burgers voor de klimaatproblematiek. Op positieve wijze geeft het Platform Duurzaam Heerenveen burgers inzicht in de mogelijkheden tot eigen handelen.

Op 12 november organiseerde het Platform in de bibliotheek een discussiebijeenkomst over de energievoorziening in de toekomst. Ook hebben zij in de bibliotheek een tijdelijk expositie ingericht.
Tijdens de Energiebeurs in het Abe Lenstrastadion van 21- 23 nov. heeft het Platform een stand waar info gegeven wordt over energiebesparing en duurzame energie

Daarnaast heeft het Platform een educatieprogramma voor duurzame ontwikkeling voor een aantal basisscholen (de Streek, Gersloot, Tjalleberd en Luinjeberd) opgestart. In het project gaan de kinderen van de deelnemende scholen nestkastjes bouwen en plaatsen, bepalen de kinderen hun Mondiale Voetafdruk en gaan zij op excursie met de Vogelwacht.

Deze initiatieven dragen bij aan het bewustwordingsproces rond klimaatproblematiek en handelingsperspectief; voor de gemeente genoeg aanleiding om het Platform Duurzaam Heerenveen de Sinnestriel aan te bieden.


---