AutoRai

Alfa 8C Spider tijdloos mooi

(11/14/2008)
In maart 2009 start de productie van de ânieuwe klassiekerâ van Alfa Romeo: de Alfa 8C Spider. De tijdloos mooie Alfa 8C Spider appelleert aan de waarden die het merk kenmerken sinds de legendarische Giulietta Spider en Duetto. Afgeleid van de Alfa 8C Competizione, borduurt de 8C Spider voort op diens technische achtergronden. De productie van de Alfa 8C Spider is gelimiteerd tot 500 exemplaren, waarvan er vijftien bestemd zijn voor de Nederlandse markt. De prijs in 2009 bedraagt 315.500 euro.

De Alfa 8C Spider belichaamt alle design- en sportieve waarden die zo synoniem zijn voor Alfa Romeo als merk. Met de Alfa 8C Spider lost Alfa Romeo de belofte van enkele jaren geleden in. De nieuwe Spider behoort tot de top van de markt en weet de harten te stelen. Wereldwijd zijn er 500 gelukkigen die zich eigenaar van de auto mogen gaan noemen; vijftien daarvan wonen in Nederland.

Tot in kleinste detail
De Alfa 8C Spider is niet zomaar een âopenâ Alfa 8C Competizione. Er is veel aandacht besteed aan extra stijfheid van de carrosserie. Ter versteviging van de carrosserie is gewerkt met materialen zoals aluminium en carbon fiber In de windtunnel zijn de details, zoals de voorspoiler en de diffusor achter zodanig ontworpen dat er extra neerwaartse druk is bij hoge snelheden. De auto heeft de van de Alfa 8C Competizione al bekende 4,7 liter 450 pk sterke V8-motor en bereikt de open versie een acceleratietijd van 0 â 100 km/u in 4,4 seconden en een topsnelheid van 290 km/h tegen 0 â 100 in 4,2 seconden en een topsnelheid van 292 km/u voor de Alfa 8C Competizione. Dankzij de ideale gewichtsverhouding van 49-51% voor-achter beschikt de Alfa 8C Spider over een extreem goede wegligging. Om alles in toom te houden heeft de auto keramische remschijven. Deze zorgen ervoor dat de Alfa 8C Spider een remafstand heeft van 33 meter vanaf een snelheid van 100 km/u. Standaard zijn 20 inch velgen met 35-serie banden en een zesversnellingsbak met automatische koppeling en twee schakelprogrammaâs, Normal en Sport. De Alfa 8C Spider is voorzien van een softtop die in 20 seconden opent en uitgevoerd kan worden in de kleuren zwart bruin en rood. Twee rolbeugels, die optioneel kunnen worden voorzien van carbon fiber of leer, zorgen voor extra veiligheid.

Onorthodox
Italiaanse passie, sporttraditie en de hoogste technische verworvenheden horen onlosmakelijk bij Alfa Romeo en zijn de welhaast vanzelfsprekende typeringen voor de Alfa 8C Spider. Datzelfde geldt voor de ontwerper van het speciale exclusieve Alfa 8C horloge, Giuliano Mazzuoli. Deze charismatische man ontwierp voor de Alfa 8C-eigenaar een schitterend horloge, de Contagiri 8C. Een onorthodox horloge met een 270° wijzerplaat en voorzien van 3 wereldwijde patenten. Uitgevoerd met witgouden accenten past het in gelimiteerde oplage vervaardigde horloge naadloos bij de Alfa 8C Spider. De Contagiri 8C is geïnspireerd op de toerenteller van de Alfa 8C.