BedrijfsautoRAI

Eerste Scania met Liebherr telescoopkraan in Nederland

(11/14/2008)
Scania heeft onlangs de eerste Scania met een Liebherr Telescoopkraan van het type 1045-4 geleverd aan Van den Brink Staalbouw BV te Barneveld. De Scania is van het type P380LB8x4HHZ en heeft een 12 liter EGR motor. Om de Euronorm te halen hoeft geen AdBlue gebruikt te worden. Het chassis van de truck is rondom bladgeveerd met een toegestaan GVW van 40.000 kg.
Daarnaast is er gekozen voor een ruime CP16 dagcabine, zodat achter de cabine voldoende ruimte is voor alle benodigdheden. De cabine biedt de veel ergonomie en een comfortabele lage instap zodat de chauffeur ontspannen kan rijden. Het chassis heeft een korte draaicirkel en een gunstige aslastverdeling.

Van den Brink Staalbouw BV bestaat sinds 1998 en is opgericht door Henk van den Brink. Op dit moment werken er dan 25 mensen. Van den Brink Staalbouw is gespecialiseerd in het leveren van staal op maat en de montage ervan. Hiermee bouwen ze kleine tot hele grote bedrijfshallen in Nederland. Van den Brink Staalbouw leveren lengtes tot 30 meter.

âDe Scania is met zijn ballast als één geheel en valt met deze truck ruim binnen alle wettelijke bepalingen in Nederland. We hebben gekozen voor Scania vanwege de kwaliteit in combinatie met de tonnage van 40 ton als kraanwagenâ, aldus Henk van den Brink, directeur van Van den Brink Staalbouw.

De Liebherr Groep is een Duitse fabrikant die in 1949 is opgericht door Hans Liebherr. Begonnen met de productie van betaalbare torenkranen, is Liebherr tegenwoordig wereldwijd vertegenwoordigd als constructeur die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en uitvoering van hijskranen, waaronder telescoopkranen, bouwmachines (graafmachines, shovels, kipwagens), luchtvaartmaterialen en
-onderdelen, verkeerstechniek, werktuigmachines en huishoudelijke apparaten. Door de jaren heen is het familiebedrijf uitgegroeid tot een bedrijvengroep met ruim 23,000 werknemers, die activiteiten ontplooit in meer dan 100 vestigingen op alle continenten.

The European Road Transport Show 2007