Ministerraad


Ministerraad stemt in met ambassadeursbenoemingen

Persbericht | 14-11-2008

De ministerraad heeft op voorstel van minister Verhagen van Buitenlandse Zaken ingestemd met de voordracht voor benoeming van 3 ambassadeurs.

Mr N.P. ( Niek) van Zutphen is voorgedragen voor benoeming tot ambassadeur in Denemarken. De heer van Zutphen bekleedde eerder diverse functies in binnen- en buitenland en was onder andere ambassadeur in Australië, Finland en Venezuela en plaatsvervangend directeur-generaal Europese Samenwerking op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Mr C.W. (Willem) Andrae is voorgedragen voor benoeming tot ambassadeur in Australië. De heer Andrae bekleedde eerder diverse functies in binnen- en buitenland en was onder andere ambassadeur in Pakistan en Syrië en directeur Consulaire Zaken op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Mr J.W. (Joop) Scheffers is voorgedragen voor benoeming tot ambassadeur in Vietnam. De heer Scheffers bekleedde eerder diverse functies in binnen- en buitenland en was onder andere ambassadeur in Kroatië en directeur van de Directie Azië en Oceanië op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De gastlanden dienen aan deze benoeming nog hun goedkeuring (agrément) te verlenen voordat ze definitief zijn.