Tom Coronel

14 November 2008
Coronel 17e in kwalificatie Macau

Tom Coronel zal zondag als 17e van start gaan in de eerste van de twee races voor het FIA WTCC in Macau. De SEAT Team Holland coureur wist al dat zijn kansen op een goed resultaat in de kwalificatie niet al te groot waren. "Na mijn overwinning in Japan heb ik het nodige extra gewicht in de auto gekregen. We zitten nu op 65 kilo, vijf minder dan de maximale hoeveelheid succesballast die wordt toegekend. Daarnaast is Macau een circuit waar je veel motorvermogen nodig hebt, met name de topsnelheid is belangrijk", aldus Coronel.

De combinatie van een zware auto en wat minder PK's dan de concurentie bleek voor Tom dan ook verre van ideaal. In zowel de extra testsessie als in beide de vrije trainingen zette Coronel met zijn door SunRed geprepareerde SEAT Leon TFSi consequent een veertiende tijd op de klokken. De tweede vrije training van voor Tom al na tien minuten afgelopen. Hij ging er hard af in de Mandarin bocht, met afstand de meest spectaculaire bocht in Macau. "Ik kreeg opeens veel onderstuur waarna ik hard de muur in ging. Waarschijnlijk is er iets afgebroken in de ophanging, dat zou verklaren dat de auto ineens rechtdoor schoot. In de eerste sessie reed ik nog volgas door Mandarin, op het moment dat ik crashte niet. Hoe dan ook de auto was behoorlijk beschadigd, maar de SunRed crew heeft een super job gedaan om de auto weer op tijd klaar te stomen voor de kwalificatie. We konden nog net een aantal kwalificatie ronden neerzetten waarbij een 17e plaats het maximaal haalbare was vandaag", aldus Tom.

Op de website van RTL GP heeft Rick Winkelman de vrijdag in Macau middels een video verslag samengevat, met onder andere de pole position van Carlo van Dam in de TOM'S Toyota Formule 3 en on board beelden van de crash van Tom. Een uitgebreide reportage over het finaleweekend van het WTCC is binnenkort te zien in het RTL GP WTCC magazine. Eurosport zal zondag vanaf 5:00 live verslag doen van beide races, deze zullen later op de dag worden herhaald.