Maasstadziekenhuis

Ben Wijnstekers traint kids op evenement Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis vindt het belangrijk om kinderen uit de regio met elkaar in contact te brengen. Daarom organiseerde het op zaterdag
1 november jongstleden het eerste gratis Kidsevenement, ditmaal speciaal voor kinderen met diabetes. Ruim 130 kinderen tussen de 4,5 en 17 jaar gingen in op de uitnodiging van het ziekenhuis om naar het voetbalveld te komen met een bloedsuikerdagboekje, insulinepomp/ -pen, dextro's en bloedsuikermeter.

Op het terrein van Sportclub Feyenoord verzorgde oud-aanvoerder Ben Wijnstekers met zijn assistenten in de stromende regen een voetbalclinic voor de kinderen. "Ik heb altijd op hoog niveau gevoetbald en op een bepaald niveau getraind. We doen veel clinics voor de jeugd op scholen en voetbalclubs, want het geeft mij voldoening als ik kinderen het gevoel kan geven dat ze iets goed doen. Dat deze kinderen suikerziekte hebben valt niet eens op. We hebben drie keer een halfuurtje lekker pittig gewerkt."

Diabetespati?ntjes krijgen training van Ben Wijnstekers

De deelnemers waren ondanks de regen razend enthousiast: "Ik ben fan van Feyenoord en wilde een training met Ben Wijnstekers niet missen!" Een ouder geeft aan het koukleumen langs de lijn er graag voor over te hebben: "Zeker als ik zie hoeveel plezier mijn zoon heeft."

Tijdens het evenement was voldoende medische hulp, en eten en drinken aanwezig. Tussendoor konden de kinderen hun bloedsuiker laten prikken en snel iets eten of drinken als de bloedsuiker was gedaald. Na de training kregen de kinderen nog een rondleiding in de Kuip waarna een groepsfoto werd gemaakt om mee te nemen naar huis.