Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Tarieven 2009

Gratis trouwen blijft mogelijk, maar bouwvergunningen duurder

14 november 2008
Afbeelding van geld De tarieven die het stadsdeel in 2009 in rekening gaat brengen zijn door de bank genomen hoger dan in 2008. Op enkele verlagingen na, bijvoorbeeld de kosten voor een rijbewijs, leiden landelijk vastgestelde tarieven, stedelijke harmonisatie, en het hier en daar trendmatig aanpassen, tot verhogingen.

Sommige tarieven zijn nieuw, zoals het betalen voor een afschrift van stukken uit het stadsdeelarchief (EUR 2 per bladzijde). Bewoners die een bouwvergunning nodig hebben krijgen vooral te maken met hogere tarieven als gevolg van het gelijktrekken met de hele stad van de bouwleges.
Gratis trouwen is nog steeds mogelijk op donderdag. Bruidsparen die voor hun trouwen een speciale persoon willen laten benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand betalen daarvoor voortaan EUR 183.

Het Dagelijks Bestuur stelt de deelraad ook voor om de uit 1997 daterende legesverordening te vervangen door een actuele versie.

De vernieuwde Tarieventabel en de nieuwe verordening staan voor 2 december op de agenda van de raadscommissie Onderwijs. IJs en weder dienende stelt de stadsdeelraad de Tarievenlijst 2009 en de nieuwe Legesverordening vast op 16 december.

Bekijk hier de meest actuele agenda en stukken van alle commissie- en raadsvergaderingen.