Politie Haaglanden

Extra persbericht 14 november

Den Haag, 14-11-2008

Jeugdige tasjesrovers via snelrecht veroordeeld Drie minderjarigen beroven 95-jarige Haagse

Den Haag De kinderrechter veroordeelde vrijdag 14 november drie verdachten (14 en 15 jaar uit Den Haag) via supersnelrecht voor het beroven van een 95-jarige vrouw uit Den Haag. De Haagse liep woensdag 12 november om 11.30 uur op de Meppelweg, toen ze op weg was naar de kapper. Twee jongens fietsten haar voorbij en rukten haar handtas uit haar hand.

Getuigen konden een goed signalement geven van de twee en de richting waarin zij waren gevlucht. Bovendien wisten de getuigen te melden dat er nog een derde jongen bij de roof was betrokken. Daardoor konden agenten snel de drie verdachten aanhouden, die in in het bezit bleken van de tas van de Haagse. Op het politiebureau bekenden de jongens dat ze de vrouw beroofd hadden.

De rechter veroordeelde de twee 15-jarige hoofddaders tot twee maanden jeugddetentie, waarvan één voorwaardelijk. Daarnaast kregen ze een proeftijd van twee jaar en worden zij na hun detentie verplicht begeleid door de jeugdreclassering. De 14-jarige kreeg vier weken jeugddetentie, waarvan twee voorwaardelijk. Jeugdreclassering gaat hem ook begeleiden en ook hij kreeg een proeftijd van twee jaar opgelegd.