Gemeente Tiel


Herinrichting woonwagenlocatie Tiel kan starten

De herinrichting van de woonwagenlocatie aan de Den Uijllaan in Tiel kan zo spoedig mogelijk van start nu de rechter in een kort geding heeft bepaald dat de gemeente Tiel niet onrechtmatig heeft gehandeld door in oktober 2008 twee caravans te verwijderen.

Op 21 oktober 2008 heeft de gemeente Tiel een illegaal opslagterrein en twee illegaal bewoonde caravans verwijderd van de genoemde locatie. Er was sprake van de nodige overlast voor de omgeving en het verkeer. Ook de herinrichting van het terrein werd hierdoor gehinderd. De bewoners van de caravans eisten in een door hen aangespannen kort geding dat de gemeente de caravans terug moest geven omdat volgens hen de gemeente haar bevoegdheid tot handhaving zou hebben misbruikt en voor vervangende woonruimte had moeten zorgen.
Op 10 november 2008 heeft de rechtbank uitspraak gedaan in het kort geding. De conclusie luidt dat de bewoners meer dan genoeg tijd hebben gehad om andere huisvesting te zoeken. Bovendien is de gemeente volgens de rechter niet verplicht om vervangende woonruimte te zoeken.

De gemeente is blij met deze uitspraak omdat de herinrichting van deze woonwagenlocatie nu echt van start kan. Er zullen vier nieuwe standplaatsen, die voldoen aan de eisen van deze tijd, worden aangelegd. De gemeente ziet er op toe dat de komende tijd niet opnieuw illegaal oud ijzer wordt opgeslagen op het terrein.

Laatst bijgewerkt: 13 november 2008