200.000 euro gewonnen in Euro Loterij door echtpaar uit Leidschendam

14/11/2008 17:06

De Lotto

Een echtpaar uit Leidschendam heeft de hoofdprijs van 200.000 euro in de Euro Loterij van Lotto gewonnen. Elke zaterdagochtend kochten zij trouw een lot bij de Primera en deze keer was het raak. "Ik had helemaal niet verwacht dat ik iets gewonnen had! Ik heb dinsdag pas mijn lot gecontroleerd en kon mijn ogen niet geloven," aldus de gelukkige winnaar. Het echtpaar laat het allemaal nog even bezinken en wil dan van het prijzengeld in ieder geval een nieuwe auto kopen.

Het winnende Lot is verkocht door Primera De Sluis aan het Sluisplein 3 te Leidschendam. Om te vieren dat daar een grote prijs is gevallen, deelt De Lotto op vrijdag 21 november om 12.00 uur taart uit aan alle bezoekers van de winkel.

Lotto Jackpot blijft oplopen

De Lotto Jackpot van zaterdag 8 november is niet gevallen, dat betekent dat zaterdag 15 november de Lotto Jackpot goed is voor maar liefst 15 miljoen euro. De hoogste Jackpot van Nederland op dit moment.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 47 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen.