Stadsdeel Amsterdam-Noord

Stadsdeel Amsterdam-Noord is winnaar van Woon Amsterdam 2008

Het thema van dit jaar is 'de starter op de woningmarkt; aanbod en betaalbaarheid'. Stadsdeel Amsterdam-Noord heeft op de belangrijkste punten goed gescoord; de korte afstand naar het centrum van Amsterdam, het aanbod van woningen met tuinen, het prijsniveau en goede tunnel- en pontverbinding. Bovendien is er in Noord veel werkgelegenheid, dit zal alleen maar toenemen naarmate ook alle kantoorontwikkelingen gereed zijn die zijn gepland in Centrumgebied Amsterdam-Noord.

Portefeuillehouder Chris de Wild Propitius van Volkshuisvesting nam donderdag 13 november 2008 de bos bloemen in ontvangst. "De charme van Noord werd weer benadrukt; de Noordelijke IJ-oevers, een ruimte waar wonen, industrie en cultuur samengaan, met daarbij de nieuwbouw van het Filmmuseum naast het New Technology Center van Shell. De komst van bedrijven zoals MTV, IDTV en Discovery networks, de Noord/Zuidlijn, betaalbare woningen, kortom Noord is een terechte winnaar", aldus Chris de Wild Propitius.

Dienst Belastingen van de gemeente Amsterdam en de Makelaarsverenignig Amsterdam hebben dit jaar, in samenwerking met de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, voor de derde keer een rapportage over de woningmarkt samengesteld in Amsterdam.