ABVAKABO FNV

Collectief ontslag Rivas Zorggroep van de baan

Het collectief ontslag, dat dreigde bij Rivas Zorggroep, is afgewend. Hierdoor behouden tweehonderd thuiszorgmedewerkers in de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Zederik, Graafstroom en Nieuw-Lekkerland hun baan. ABVAKABO FNV had eerder aangegeven een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden en ontslagen niet te accepteren.

Reden voor het collectief ontslag was een te lage tariefstelling van de gemeenten. Na overleg met de bonden en Rivas Zorggroep hebben de gemeenten alsnog hun tarieven bijgesteld. Wim van der Hoorn, bestuurder zorg: "ABVAKABO FNV pleit in de thuiszorg al langer voor tarieven op basis van de cao. Bovendien is het voor ons bij aanbesteding een voorwaarde dat werknemers op basis van hun geldende arbeidsvoorwaarden overgaan naar een nieuwe zorgaanbieder en hun huidige cliënten behouden. Deze voorwaarden staan gek genoeg niet altijd in aanbestedingsbestekken van gemeenten. Wij betreuren het dat door de aanbesteding van deze gemeenten werknemers in onzekerheid zijn gebracht."

ABVAKABO FNV zet zich de komende periode in om vierhonderd alfahulpen aan een normaal dienstverband bij Rivas Zorggroep te helpen.