Ministerie van Defensie

14-11-2008 18:15

MASSALE INTERESSE VOOR INFORMATIEDAGEN KORPS MARINIERS

Gestoken in een groene overall, wachten de mogelijk nieuwe mariniers bij de hindernisbaan op instructies. - Foto: Robert Koelewijn.

Het was vandaag een volle bak op de Van Braamhouckgeestkazerne in Doorn. Ruim vijfhonderd scholieren kwamen daar af op de informatiedagen van het Korps Mariniers. Die worden gemiddeld tien keer per jaar gehouden om schoolverlaters te interesseren voor een baan als officier en lager. Want personeel, dat kan de marine-infanterie altijd gebruiken.

De informatiedagen bestaan onder meer uit een voorlichtingssessie over de aanname-eisen en het leven en werken bij het Korps Mariniers. Daarnaast is er een actief gedeelte, waarbij de diehards op de hindernisbaan kunnen ervaren wat er fysiek bij een baan als marinier komt kijken. âHet is zwaar, maar ik wil er nog steeds bijâ, weet Percy Bradwolff.

Meer weten over het materieel van het wereldwijd opererende Korps Mariniers? Zelf een salvo afvuren met een Mach en/of Diemaco mitrailleur? Hoe werkt de wintertraining? In informatiestands stonden beroepsmariniers paraat om de vragen van hun mogelijk nieuwe collegaâs te beantwoorden.

De informatiedagen van het Korps Mariniers liggen kennelijk goed in de markt. In de voorbije weken bereikten de wervingsafdeling van de Koninklijke Marine althans maar liefst zevenhonderd aanvragen. Dat aan tweehonderd geïnteresseerden âneeâ moest worden verkocht, was puur om organisatorische reden, legt wervingscoördinator luitenant-ter-zee twee (OC) Joost Margés uit. âMeer kunnen we per dag niet behappen.â

Het hoofd van de afdeling Werving van de Koninklijke Marine, majoor der mariniers Bas de Wit, had wel een verklaring voor de âmassaleâ interesse. âKennelijk hebben de internationale taken van het Korps Mariniers en de veelzijdige loopbaan die je daar kunt krijgen, aantrekkingskracht op jongeren.â
Volgens De Wit dienen de informatiedagen niet om het personeelsprobleem bij Defensie op te lossen, maar simpel om officieren en manschappen te werven.

De informatiedagen van het Korps Mariniers duren tot en met morgen, 15 november. De volgende editie staat voor januari 2009 gepland. Meer informatie op www.werkenbijdemarine.nl.

Majoor der mariniers Bas de Wit voorzag de voorlichtingssessies voor officieren van tekst en uitleg. - Foto: Robert Koelewijn.