Gemeente Helden

Vernielingen lichtmasten fietspad Helden-Kessel

Al een langere tijd worden er op het fietspad langs de Kesselseweg lichtmasten vernield. Dit gebeurt telkens in de nachtelijke uren op zaterdag en zondag, na uitgaanstijd. De frequentie van vernielingen neemt de laatste tijd sterk toe.

De verlichting is destijds op verzoek van de Kesselse scholieren geplaatst voor de sociale veiligheid van de school-thuisroute. De gemeente Helden laat deze lichtpunten ook in het weekend branden om ook voor het uitgaanspubliek een veilige route van en naar huis te creëren.

Het is van groot sociaal belang dat er geen lichtmasten vernield worden zodat voor iedereen een goede verlichting van deze route gewaarborgd blijft, zeker in de donkere wintermaanden.

Als er een lichtmast is vernield, brandt deze ongeveer een maand niet; materialen moeten besteld worden en de monteur moet beschikbaar zijn. De kosten per reparatie bedragen ongeveer 1.000, - , die betaald moeten worden uit de gemeenschapsgelden. De gemeente heeft de politie gevraagd om scherper toezicht te houden op dit traject. Als er aanhoudingen worden verricht, verhaalt de gemeente de kosten op de veroorzaker van de schade.

Als u constateert dat er op dit traject vernielingen worden aangericht, vragen wij u dit te melden bij de politie via ( 0900-8844.

14-11-2008 10:11