Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Leoni Jansen - Second Wind
Nieuw album met verhalen van 'nieuwe' en 'oude' vrienden

Second Wind heet het nieuwe album van Leoni Jansen, dat op 14 november het levenslicht ziet. Een bijzonder album, dat maar liefst twee cd's bevat. Second Wind bevat het muzikale verhaal van 'Old Friends', waarop Leoni Jansen stukken van helden als Leonard Cohen, Joni Mitchell en Bob Dylan naar eigen hand vertolkt, en 'New Friends'; een cd met elf nieuwe nummers, waarvan twee geschreven door Leoni zelf. Daarnaast kenmerkt het dubbelalbum Second Wind zich ook door de bijzondere samenwerking met een aantal indrukwekkende artiesten. Zo zingt Leoni Jansen onder meer duetten met zangeres Janne Schra en Zuid-Afrikaanse ster Chris Chameleon.

De afgelopen jaren profileerde Leoni Jansen zich onder meer als artistiek leider van een groot aantal (inter)nationale theaterprogramma's en zo ook als 'vrouw van de wereld'. Met een passie voor Afrika werkte Leoni Jansen in het verleden samen met vooraanstaande Afrikaanse artiesten, waaronder Busi Mhlongo en Toumani Diabate, en verzorgde ze tevens een optreden tijdens een live tv-programma in Afrika. Dit als enige westerse zangeres voor maar liefst 13 miljoen mensen (waaronder de president van Zuid Afrika). In de tegenwoordige tijd wordt Leoni Jansen omarmd door het zuidelijke werelddeel, dat haar met recht bestempelt als 'wereldvrouw'. Het is dan ook geen verrassing dat het nieuwe album Second Wind invloeden draagt uit niet alleen de westerse wereld, maar zo ook Afrika.

Second Wind
De term 'Second Wind' komt vanuit de sport; het is de nieuwe vlaag energie die volgt na het bekende dode punt. Het album kenmerkt zich door het eigenzinnige en persoonlijke karakter waarop Leoni Jansen de selectie van nummers heeft gebaseerd. Rode draad van Second Wind is het warme en pure stemgeluid van Leoni Jansen, dat qua timbre doet denken aan zangeressen als Natalie Merchant en Mary Black. Haar nummers zijn folky (Keltisch), met uitstapjes naar de jazz, wereldmuziek en americana. Dat het album een brug slaat naar diverse stijlen blijkt onder meer uit de vertolking van Joni Mitchell's' Big Yellow Taxi, samen gezongen met de African Mamma's.

Bijzondere gasten: Chris Chameleon en Janne Schra
Aan het dubbelalbum hebben een aantal opvallende gasten meegewerkt. Met zangeres Janne Schra werd het nummer Angel From Montgommery (origineel van Bonnie Raitt) opgenomen, een favoriet van beiden. De meest opvallende 'New Friend' op het album is misschien wel de aanwezigheid van Chris Chameleon, waarmee Leoni Jansen een nummer in het Zuid Afrikaans zingt. Eveneens bijzondere gasten zijn African Mama's (Zuid Afrika), accordeonist Oleg Fateev (Moldavië) en altvioliste Ester Apituley.

Het album Second Wind is vanaf vrijdag 14 november verkrijgbaar en wordt gekoppeld aan een landelijke theatertour van maar liefst 45 shows. De première vindt op 17 december plaats in schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

http://www.leoni.nl

Release Second Wind: 14 november, Noon Records/Music&Words


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor redacties:

Foto's zijn te downloaden van internet www.het-monumentale.nl/downloads.php. Promo's zijn per direct opvraagbaar; interviews aanvraagbaar. Bel of mail bij interesse!

HET MONUMENTALE

promotie & educatie voor de muzieksector

Stefano Oosthof

Jansveld 31, 3512 BE Utrecht, Nederland

Postbus 553, 3500 AN Utrecht, Nederland

T: +31 (0)30 - 785 5887 - F: +31 (0)8 - 4224 8808

M: +31 (0)6 - 5373 3871

stefano@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl