Ingezonden persbericht


Persbericht 7 november 2008

Vrijdagavond Museumavond

Iedere vrijdagavond is er in het Groninger Museum naast de tentoonstellingen iets bijzonders te beleven waarbij veelzijdige activiteiten zijn geprogrammeerd zoals lezingen, film, documentaires, muziek en theater.

De benedenhal van het museum is iedere vrijdag vanaf 17.00 uur omgetoverd tot een speciale ontmoetingsplek waarbij de bar is geopend. Tevens is vanaf 18.00 uur een vriendelijk vrijdagavondmenu beschikbaar in het Museumrestaurant.

In de periode van 14 tot en met 21 november 2008 worden de volgende activiteiten aangeboden.

Film
Sixtysecondstatements Film- en Talkshow
Sixtysecondstatements is een hd-shortfilmfestival en draait om films, clips en animaties, die in zestig seconden een krachtig, aangrijpend of humoristisch 'statement' maken. In het museum wordt een finaleselectie vertoond van dit festival met aansluitend een interview met de winnende filmmakers. Verder wordt een nieuwe sixtysecondstatement Fair Trades toegelicht waaraan tevens een wedstrijdelement wordt verbonden. Onmisbaar programma voor alle kunstliefhebbers en filmfreaks.

Datum en tijd: vrijdag 14 november 2008, van 20.00 - 21.30 uur.

Concert
Oriënt Tales Concert
Spectaculair concert onder leiding van componist Jan Meiborg met een verrassende mix van Oosterse muziekculturen vermengd met muziek uit het westen. Een unieke combinatie van authentieke instrumenten waarbij oosterse melodielijnen de luisteraar meevoeren.

Datum en tijd: vrijdag 21 november 2008, van 20.00- 21.30 uur.

Gratis toegankelijk voor museumbezoekers.

Vrijdagavondmenu in het Museumrestaurant ¤15, -

Sponsoren: RWE, EFRO, SNN en Mondriaan Stichting.

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar via het Groninger Museum tenzij anders vermeld. Kaartverkoop vindt plaats aan de kassa in de entreehal van het Groninger Museum. De openingstijden van de kassa zijn gelijk aan die van het Groninger Museum, de kassa sluit echter een kwartier voor sluitingstijd van het museum. Voor de activiteiten geldt vol is vol.

Voor meer informatie: Josee Selbach, jselbach@groningermuseum.nl, Evelien Bijlefeld, ebijlefeld@groningermuseum.nl, 050-3666555, www.groningermuseum.nl. Openingstijden: dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur. Vrijdag tot 22.00 uur geopend. Gesloten op maandag, 25 december en 1 januari.

Reserveren
Telefonisch kaarten reserveren is mogelijk. Gereserveerde kaarten kunnen tot een half uur voor aanvang van de activiteit worden afgehaald; daarna vervalt de reservering. Voor reserveringen en meer informatie kunt u contact opnemen met het Boekingsbureau bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 050- 3666555, of e-mailen via boekingen@groningermuseum.nl. Ook kunt u het internet- reserveringsformulier gebruiken onder aan de pagina van de door u gekozen activititeit. Uw formulier wordt tijdens kantooruren verwerkt. U kunt voor de activiteiten op zondagmiddag tot vrijdagmiddag 16.00 uur reserveren. Aanvullende informatie: www.groningermuseum.nl

Fotobijschrift:
Beeldmerk Sixty Second Statements