Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 14 november 2008

PvdA: Opstelten moet proef met camera's binnenhalen

De PvdA is teleurgesteld over de lakse houding van burgemeester Opstelten bij de bescherming van ambulancepersoneel. Hij legde het voorstel van PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst om ambulances uit te rusten met camera's, naast zich neer.

In 2006 heeft Van Heemst al het voorstel gedaan ambulances met camera's uit te rusten om zo de veiligheid van het ambulancepersoneel te waarborgen. Onlangs vroeg hij burgemeester Opstelten of al actie was ondernomen. Dit blijkt niet het geval.

Van Heemst: "Ambulancepersoneel moet dag en nacht uitrukken om in lastige en gevaarlijke omstandigheden hun werk te doen en is helaas vaak slachtoffer van agressie. De minister van Binnenlandse Zaken is op dit moment bezig met een proef met camera's op ambulances. Ik zou graag zien dat in Rotterdam de eerste proef plaatsvindt."

De PvdA maakt zich al jaren sterk voor de veiligheid van het ambulancepersoneel. Daarom is Van Heemst bijzonder teleurgesteld dat Opstelten de proef niet met beide handen naar Rotterdam probeert toe te trekken. "Je mag het ambulancepersoneel niet op deze wijze in de kou laten staan," aldus Van Heemst.