Socialistische Partij

Economisch crisis? sociaal beleid op orde houden!

14-11-2008 * De SP is tevreden met de keuzes die het College van Burgemeester en Wethouders hebben gemaakt voor het komende jaar. Dat zei SP-fractievoorzitter Jasper Schaaf bij de behandeling van de begroting. Wel waarschuwde Schaaf dat de economische crisis en verwachte recessie niet ten koste mag gaan van mensen met een laag inkomen. Het sociale beleid moet op orde blijven.

Dit college maakt sociale keuzes. Blij is Schaaf dat er extra geld komt voor het Steunpunt Huiselijke geweld en de nazorg na detentie. Een motie van ondermeer de SP om tot meer Steun- en informatiepunten (STIP) te komen kon op een meerderheid in de gemeenteraad rekenen. Deze STIP's zijn bedoeld om ouderen en mensen met een beperkking, en chronisch zieken en mantelzorgers van informatie te zien.

De SP kwam in aanvaring met de VVD die het sociale beleid van dit college betitelde als "een hoop gedoe en bureaucratie". Voorbeelden daarvan zijn volgens de VVD de computers voor kinderen in gezinnen met een minimuminkomen en het SP-initiatief 'project Petemoei'. Als uitsmijter noemde VVD-fractievoorzitter Betty de Boer de SP "een gevaar voor de portemonnee van de belastingbetaler". Bezuinigen was het antwoord van de VVD. Volgens de SP is het duidelijk wat er met sociaal beleid van dit college zal gebeuren als de VVD aan de macht zou komen in Groningen: Er blijft niets van over.