Ingezonden persbericht


Persbericht

14 november 2008

Spectaculaire opening van brandweerkazerne Hilversum voor het grote publiek

Morgen, zaterdag 15 november, openen Brandweer Gooi en Vechtstreek en Brandweer Hilversum ter gelegenheid van de opening van de nieuwe kazerne in Hilversum de kazernedeuren voor het grote publiek.

Open dag

De open dag start om 09.00 met een ontbijt voor de buurtbewoners van de Brandweer, met Burgemeester Bakker van Hilversum. Er worden maar liefst 300 'ontbijters' verwacht. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is er voor iedereen de gelegenheid om het nieuwe transparante gebouw aan de Kamerlingh Onnesweg 148 te bewonderen en kennis te maken met de brandweer. Zo kunnen de bezoekers tal van brandweerdemonstraties bijwonen en zijn er sportieve activiteiten voor kinderen en volwassenen.

Startsein

Om 11.00 geeft burgemeester Bakker samen met Barbara de Loor (topschaatser, tv-ster en tevens ambassadrice van Right to Play) en Regionaal Brandweercommandant René Moraal het startsein voor de Open Dag. Vanaf dat moment wordt er geld ingezameld voor Right to Play. Right to Play is een charitatieve organisatie die kinderen in arme landen (weer) laat sporten. Hierdoor krijgen kinderen weer hoop en zelfvertrouwen.

Andere activiteiten
Er zijn onder andere demonstraties in het openknippen en het blussen van een voertuig, het gebruik van kleine blusmiddelen en nieuwe technieken bij de brandweer. Ook kun je er duikdemonstraties in een speciale duiktank zien en kun je ervaren hoe het is om met een auto te kantelen in een kantelsimulator. Kinderen (en eventueel volwassenen) kunnen met een brandweerslag spuiten en een klimwand beklimmen.

Het uitgebreide programma van de Open Dag is na te lezen op www.brandweergooienvechtstreek.nl

Noot voor de redactie:

Ingezonden persbericht