Ingezonden persbericht


~~ PERSBERICHT ~~ PERSBERICHT~~

Dag van de West-Friese Ondernemer presenteert 'Talent'

Na twee zeer succesvolle edities in 2006 en 2007 zijn de voorbereidingen voor de derde editie van Dag van de West-Friese Ondernemer in volle gang. Ook vorig jaar bleken de diverse sprekers, workshops en het netwerken weer van grote waarde voor de vele ondernemers die deze dag bezochten. De Hoornse Ondernemers Compagnie en de Westfriese Bedrijvengroep organiseren wederom in samenwerking met toonaangevende partners en sponsoren dit evenement met dit jaar het thema 'Talent'.

Op vrijdag 14 november is Congrescentrum en Schouwburg het Park in Hoorn tussen 12.00 en 18.00 uur dé ontmoetingsplek voor West-Friese ondernemers en beslissers. De Hoornse Ondernemers Compagnie, de Westfriese Bedrijvengroep en de hoofdsponsoren staan weer garant voor een onmisbare dag op het gebied van netwerken in de regio. Tijdens de lezingen en op de businessplaza wordt men wederom gratis voorzien van waardevolle en bruikbare informatie en de dagvoorzitter Erik Joosse en de gastsprekers krijgen weer een prominente rol deze dag.

Talent
Het thema dit jaar is 'Talent'. Talent kent vele vormen, vele gezichten en komt op allerlei manieren tot uiting. Ondernemen is al een talent op zich. En de meeste ondernemers zijn doorlopend op zoek naar nieuwe talenten voor hun onderneming en in hun netwerk. Onze gastsprekers zijn of waren werkzaam in zeer uiteenlopende vakgebieden, maar hebben één ding gemeen, ze beschikken allen over bijzonder veel talent.

Lezingen
Robin van Galen presenteert enthousiast en vol passie over zijn visie op coaching en leiderschap. Hij vertelt over talentontwikkeling en de weg die hij met zijn team moest afleggen om de top te bereiken. Met inspirerende voorbeelden weet hij de link te leggen tussen topsport en het bedrijfsleven.

Ernesto Hoost is de man met de meeste K1 titels op zak. Zijn talent en vermogen om de rol van vechter, sportman én zakenman te combineren zijn de ingrediënten voor een boeiende lezing. Tineke Sijp van ROC Horizon College zal met name aandacht besteden aan hoe belangrijk de samenwerking is met bedrijven en organisaties als ketenpartners in opleiden.

Martijn van Rossum spreekt namens Studelta, een organisatie die jonge talenten op weg helpt tijdens de start van hun carrière, waarbij Martijn de vertaalslag maakt van de behoefte van bedrijven naar innovatieve recruitmentinstrumenten, zodat zij verzekert zijn van de instroom van jong talent.

Politieke paneldiscussie: 'West-Friesland één gemeente?' De politieke discussie zal gevoerd worden door o.a. wethouder Jack van Es (Hoorn), wethouder Kasper Gutter (Medemblik), wethouder Jan Franx (Enkhuizen) en Piet Dekker (voorzitter WBG) en staat onder leiding van de heer W. Loomans. Het panel zal vragen beantwoorden en niet schromen een mening over diverse stellingen te verdedigen. Het thema 'West-Friesland één gemeente?' gaat ons allen aan en zal ongetwijfeld een waardevolle en leerzame discussie op gang kan brengen.

Businessplaza
Naast de lezingen en de paneldiscussie is er volop gelegenheid om op het businessplaza te netwerken en van gedachten te wisselen met andere ondernemers. Het plaza wordt bovendien gebruikt als presentatieruimte voor aangesloten partners en subsponsors. Gezien het succes van de voorgaande jaren worden ook ditmaal veel ondernemers verwacht.

Netwerken centraal
Uit voorgaande jaren werd duidelijk dat de vele deelnemers en bezoekers dit evenement het meest waarderen vanwege het netwerkkarakter. Dit heeft ons doen besluiten dit jaar de workshops te verruilen voor aan aantal niet-plenaire lezingen, waardoor er nog meer ruimte ontstaat voor het netwerken.

Informatie
Kortom: de Dag van de West-Friese Ondernemer belooft opnieuw een bijzonder evenement te worden, dat geen enkele ondernemer in de regio zou mogen missen. Via de website www.dagvandewestfrieseondernemer.nl kunt u zich online inschrijven. Edith Heins van Van Soelen Evenementen kan u bovendien alle informatie geven. Zij is bereikbaar via (0229) 214924 of edith@vansoelen.nl.

Programma Dag van de West-Friese Ondernemer (onder voorbehoud van wijzigingen)

12.00 - 12.30 uur Ontvangst
12.30 - 12.35 uur Opening door Erik Joosse
12.35 - 13.05 uur Lezing Robin van Galen
13.10 - 13.40 uur Lezing Ernesto Hoost
13.40 - 14.10 uur Pauze/gelegenheid tot netwerken 14.10 - 14.40 uur Lezing Tineke Sijp
14.45 - 15.15 uur Lezing Martijn van Rossum
15.15 - 15.45 uur Pauze/gelegenheid tot netwerken 15.45 - 16.30 uur Politieke paneldiscussie
16.30 - 17.00 uur Afsluiting
17.00 - 18.00 uur Napraten/gelegenheid tot netwerken


---- --