Gemeente Delft

Opening Fluisterheuvels in Voordijkshoorn

Vrijdag 14 november onthult wethouder Anne Koning om 15.30 uur 'de Fluisterheuvels': een kunstwerk annex speelobject op het grasveld aan de Camerlingstraat en de Van Kinschotstraat in Delft. Dit kunstwerk is het eindresultaat van het Kunst in de Wijken- project BinnenWereldBuiten.

In het najaar van 2007 werkte het kunstenaarsinitiatief 5eKwartier aan een portret van de wijk Voordijkshoorn in Delft. Buurtbewoners maakten meer dan 10.000 foto's van hun eigen leefwereld (hun BinnenWereldBuiten). Kunstenaars verwerkten de snapshots en anekdotes van buurtbewoners tot 90 korte films die dagelijks vertoond werden in een tijdelijke filmstudio in de wijk.

Alle foto's van buurtbewoners zijn vereeuwigd in een blijvend kunstwerk. Op het grasveld midden in de wijk verrijzen twee Fluisterheuvels. Dit zijn twee kleine heuvels die tegenover elkaar liggen. In beide heuvels zit een grote kom waardoor geluid tussen beide heuvels gebundeld en versterkt wordt. Zo kun je elkaar fluisterend over een afstand van 30 meter woordelijk verstaan. Het ontwerp van de fluisterheuvel is van Jan Willem Wartena.

Tijdens de opening zijn alle filmpjes van het kunstproject nog één keer te zien in een tent die als tijdelijke bioscoop is ingericht. Vanaf 15.30 uur tot 18.00 uur is iedereen van harte welkom!

Met de opening van de Fluisterheuvels verschijnt ook het rijk geïllustreerde boekje BinnenWereldBuiten met foto's en beschrijving van het maakproces inclusief een DVD met alle filmpjes. (Prijs: ¤ 15,00 excl. verzendkosten).

Tijdens de opening wordt het boekje gratis verstrekt aan alle buurtbewoners.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft