Ingezonden persbericht


KINDEREN OVERBRUGGEN

Uitnodiging kunstproject KINDEREN OVERBRUGGEN

Een project van 180 kinderen uit de Stevenshof met kunstenaar Fleur van den Berg

Locatie

Brug over de Veenwatering (Stevenshofdreef, Boudewijnskade) in Leiden

Programma 14 november

* 13.30- 13.45 Opening door locoburgemeester Gerda van den Berg
* 13.45- 14.00 Festiviteiten

Achtergrond Project

Het kunstproject van de kinderen in de Stevenshof is een voorbeeld van een concrete uitwerking van het jeugdbeleid onderdeel, Veilig Opgroeien . Alle organisaties in de wijk werken preventief samen ter verbetering van de veiligheid. De werkgroep Wijk heeft het kunstproject geïnitieerd. De werkgroep Wijk Stevenshof, bestaande uit het jongerenwerk, Sleutels van Zijl en Vliet, Politie, Portaal, Wijkraad, Opbouwwerk, Wijkbeheer en Druckerfonds, werkt aan de vergroting van betrokkenheid met de wijk voor kinderen.

Pilotproject Wijken voor kunst
Het project Kinderen Overbruggen is een voorbeeldproject geworden voor een nieuwe initiatief van de gezamenlijke fondsen welke zich gaan inzetten voor Wijken voor Kunst . Het H.L. Druckerfonds heeft samen met Fonds 1818 het initiatief genomen dat voorlopig "Wijken voor kunst" wordt genoemd. Het is de bedoeling om binnen dat project met geld van beide fondsen kunst in de wijken te realiseren. Daarbij is de enige voorwaarde dat ieder kunstproject de sociale samenhang in de betreffende wijk of buurt zal bevorderen.

Mogelijk gemaakt door

Naast de inzet van de werkgroep hebben ook de volgende instellingen het project mede gesubsidieerd en het tot een succes gemaakt, Stedelijk Museum De Lakenhal, Druckerfonds, Fonds1818, woningbouwverenigingen Portaal en Sleutels van Zijl en Vliet en de Districtsraad.

Website

Voor foto s en meer informatie over het project kunt u kijken op www.kinderenoverbruggen.nl

Voor vragen

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met

Nanda van Beest, tel: 071-5165326 of Ingrid Stegeman, tel: 071-5312651

Met groet en hopelijk tot de 14e

www.fleurvandenberg.nl

www.lakenhal.nl