Gemeente Bronckhorst

Kunstwerk bezinningsruimte algemene begraafplaats Vorden op 14 november onthuld

Op 14 november a.s. om 14.00 uur onthult Peter Glasbergen, wethouder kunst en cultuur van de gemeente Bronckhorst, het kunstwerk 'De Z(w)evende Hemel' op de nieuwe bezinningsruimte van de algemene begraafplaats in Vorden.

De gemeente heeft de uitbreidingsmogelijkheid in het uiterste noordoostelijke deel van de begraafplaats onlangs ingericht als bezinningsruimte. Het gaat om een enigszins besloten ruimte, afgeschermd van de begraafplaats door een wintergroene, hoge haag. Hiermee biedt de begraafplaats een bijzondere plek voor bezinning, meditatie en rouw; een plek waar bezoekers in alle rust kunnen verblijven en anderen kunnen ontmoeten.

De Z(w)evende Hemel
Beeldend kunstenaar Mirjan Koldeweij uit Meddo kreeg de opdracht van de gemeente deze bezinningsruimte in te richten. Mirjan heeft hiervoor kunstwerk De Z(w)evende Hemel vervaardigd. Zeven verschillende, gebogen, taps toelopende masten die ogen alsof ze willekeurig geplaatst zijn op een opgehoogde mosondergrond. Aan de top van elke mast bevindt zich een vogel, zwevend in de hemel. Bijna altijd bewegend door weersinvloeden. Vanuit een ieders oogpunt en beleving zullen de masten met de zwevende vogels, aftekenend en enigszins bewegend tegen de hemel, hun eigen verhaal hebben en krijgen.

Geachte persrelatie,

Graag nodigen wij u uit om de onthulling van het beeld bij te wonen op 14 november a.s. om 14.00 uur op de bezinningsruimte van de algemene begraafplaats, Kerkhoflaan 4 in Vorden.

Hengelo (Gld), 10 november 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --