Ingezonden persbericht


Persbericht

200.000 mensen hebben diabetes zonder het te weten, u ook? Doe op 14 november een gratis bloedsuikertest bij Mediq Apotheek Apeldoorn- Zuid

Diabetes (suikerziekte) is een van de meest voorkomende chronische aandoeningen in ons land. Nederland telt maar liefst 600.000 mensen die suikerziekte hebben. Daarvan heeft 85% van de mensen Diabetes type 2, een vorm van diabetes die in de loop van het leven zich ontwikkelt. In Nederland lijden daarnaast nog zo'n 200.000 mensen aan type 2 zonder zich daarvan bewust te zijn. Diabetes vormt daarmee een groot gezondheidsrisico. Vroegtijdige opsporing en behandeling zijn belangrijk om gevolgen op latere leeftijd te voorkomen.

Gratis
Om die reden organiseert Mediq Apotheek de gratis bloedsuikertest. In alle Mediq Apotheken verspreid over Nederland kan iedereen terecht om zijn bloedsuikerwaarde gratis te laten bepalen. Vorig jaar hebben ruim 29.000 mensen zich laten testen bij hun Mediq Apotheek. Maar liefst 6% had een te hoge bloedsuikerwaarde en is verwezen naar de huisarts.

Risico
U hebt een grote kans op suikerziekte als u last heeft van overgewicht, een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte. Als u vaak moe bent, veel dorst hebt of regelmatig moet plassen, dan kan het zijn dat u diabetes hebt. Uw Mediq Apotheek kan u snel uitsluitsel geven. Uw bloedsuikerwaarde wordt professioneel en snel gemeten met een klein prikje in de vinger. Uiteraard krijgt u, bij een verhoogde waarde, uitleg en passend advies. Om u te helpen op weg naar een gezonde leefstijl heeft Mediq een leeftijdadviesindeling gemaakt in drie categorieën; groen: 'niets aan de hand', oranje: 'bewuster en gezonder leven' en rood: 'naar de huisarts' . Vraag om de 'bewust en gezond folder' bij uw Mediq Apotheek, daarin vindt u passende leefstijladviezen. Indien nodig krijgt u een doorverwijzing naar uw huisarts.

Een afspraak maken is niet nodig!
Mediq Apotheek Apeldoorn is gevestigd aan de Schubertlaan 2 in Apeldoorn.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.kijkopdiabetes.nl. of op www.mediq-apotheek.nl.

PR-N Communicatie

Manouk van der Lee

Spijksedijk 20A
4207 GN Gorinchem
Telefoon: 0183 610 600
Fax: 0183 610 609

manouk@prncommunicatie.nl


---- --