Gemeente Wijdemeren


De laatste loodjes

De laatste loodjes

Van vrijdag 14 t/m zondag 16 november kunnen automobilisten ernstige verkeershinder ondervinden bij de nieuwe turborotonde op de Vreelandseweg (N201) /Gabrielweg (N523) bij Nederhorst den Berg.

In het genoemde weekend sluit de provincie Noord-Holland de bestaande wegen aan op de nieuwe rotonde. De werkzaamheden starten vrijdagavond 14 november omstreeks 20.00 uur. Het werk gaat s nachts door. Tijdens het werk is maar één rijstrook beschikbaar. Met behulp van stoplichten zal het doorgaande verkeer worden geleid. Van 15 tot en met 17 november vinden de werkzaamheden alleen overdag plaats en zal de verkeershinder naar verwachting minder zijn.

Rotonde gedeeltelijk open
Op dinsdag 18 november stelt de provincie de nieuwe turborotonde gedeeltelijk open voor het verkeer. Hierdoor zal de Gabriëlweg weer beperkt open zijn voor het verkeer van en naar Nederhorst den Berg. Dit betekent dat het verkeer op de Vreelandseweg vanuit Hilversum weer via de Gabriëlweg naar Nederhorst den Berg kan rijden. Ook het verkeer komend vanuit Nederhorst den Berg kan vanaf dat moment weer via de turborotonde over de Vreelandseweg richting Vreeland rijden. Het doorgaand verkeer op de Vreelandseweg vanuit Vreeland blijft dan nog wel gebruik maken van de bypass en volgt voor Nederhorst den Berg een omleidingroute. Deze route staat met borden worden aangegeven.

25 november helemaal open
Vanaf dinsdag 25 november is de rotonde zonder beperkingen open voor al het verkeer.

Aanleg fietspad
Van 25 november tot eind december voert de provincie afrondende werkzaamheden uit die weinig tot geen verkeershinder veroorzaken. In deze periode zal onder meer het nieuwe fietspad worden aangelegd. Tot dat deze gereed is blijven de fietsers gebruiken maken van de tijdelijke fietsroute.

(13-11-2008)