Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


Ondertekening raamovereenkomsten reïntegratie

Op vrijdag 14 november a.s. worden in het raadhuis in Heemstede raamovereenkomsten ondertekend met de reïntegratiebedrijven Paswerk en Prodies. De reïntegratiebedrijven gaan in opdracht van de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken (IASZ) in de periode 2009-2011 mensen met een uitkering begeleiden naar werk.

De IASZ werkt voor de gemeenten Bennebroek, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemstede. Namens de gemeenten zijn aanwezig: burgemeester Marianne Heeremans van Heemstede (ondertekent namens het gehele samenwerkingsverband IASZ), wethouder Victor Bruins Slot (ondertekent namens Bloemendaal), wethouder Dick Winnubst (ondertekent namens Bennebroek) en (onder voorbehoud) wethouder Jos Witteman (ondertekent namens Haarlemmerliede en Spaarnwoude). Namens het reïntegratiebedrijf Paswerk ondertekent de heer Cees Boon en namens Prodies de heer Jelle Miedema.

Voor de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand beschikken gemeenten over een reïntegratiebudget. Hiermee kunnen zij de begeleiding naar werk inkopen bij een gespecialiseerd reïntegratiebedrijf. Na een Europese aanbesteding zijn zes reïntegratiebedrijven geselecteerd: Agens, BIG, Capabel-taal, Paswerk, Prodies en WOSM. De reden dat Paswerk en Prodies persoonlijk vertegenwoordigd zijn bij de ondertekening is omdat deze bedrijven zijn gevestigd in de regio.

De afgelopen jaren was de reïntegratie mede door een goede economische hoogconjunctuur zeer succesvol. Dit heeft geleid tot een historisch laag aantal uitkeringsgerechtigden. De nieuwe raamovereenkomsten zijn daarom ook meer gericht op de begeleiding naar werk van uitkeringsgerechtigden met belemmeringen, die moeilijk aan de slag komen.

© 2007 Haarlemmerliede en Spaarnwoude