Gemeente Delft

Autoluwe binnenstad weer stap verder

Vrijdag 14 november is fase 4a van het plan autoluwplus klaar. Wethouder Lian Merkx zal daarom om 14.00 uur een officiële handeling verrichten op de hoek van de Burgwal en de Beestenmarkt.

Met het afleveren van het gebied van fase 4a (Brabantse Turfmarkt, Burgwal, Oude Langedijk en de Kruisstraat) is er weer een stuk van de Binnenstad autoluwplus gemaakt en daarmee nog aantrekkelijker geworden als verblijfsgebied. Ondanks de complexiteit van het uitvoeren van de werkzaamheden in de drukke Binnenstad, is fase 4a aanstaande vrijdag exact volgens de afgesproken planning klaar. Dit is gelukt dankzij een goede samenwerking met alle betrokken partijen in de binnenstad.

De bomen die de Burgwal en Kruisstraat gaan sieren worden in het voorjaar 2009 geplant. Dit in verband met het plantseizoen. Dan plaatst de gemeente -na overleg met de bewoners en ondernemers- ook het straatmeubilair op de Burgwal en Kruisstraat.

Eerder zijn al opgeleverd het noordelijk winkelgebied (fase 1), de Markt (fase 2) en het Zuidpoortgebied (fase 3). De realisatie van fase 4b (Oude Delft tussen Heilige Geestkerk, Binnenwatersloot, het Vrouwenregt en Nieuwe Langendijk) is gekoppeld aan de oplevering van de Koepoortgarage. Het gefaseerd autoluw maken van de binnenstad komt voort uit het raadsbesluit van juni 2000.

Noot voor de redactie (