Gemeente Noordwijk

Noordwijk, 12 november 2008.

PERSINFORMATIE

Vuurtoren blauw verlicht in kader van Wereld Diabetes Dag

Martijn Vroom, wethouder van Volksgezondheid in Noordwijk en de 13-jarige Barteld de Jong, diabetespatiƫnt en ambassadeur van `Kids Chain For Diabetes', zullen komende vrijdagavond 14 november om 18.00 uur de monumentale vuurtoren in Noordwijk aan Zee in blauw licht zetten in het kader van de 17e Wereld Diabetes Dag.

Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor diabetes, onder volwassenen maar vooral ook onder kinderen. Naast de Noordwijkse vuurtoren zullen, nationaal en internationaal, gebouwen en monumenten blauw worden verlicht. De blauwe cirkel is een symbool dat voor deze dag over de gehele wereld wordt gebruikt.

Kids Chain for Diabetes, waarvan Noordwijker Barteld de Jong ambassadeur is, is een uniek initiatief van de Nederlandse kinderarts Dr. Annabelle S. Slingerland waarbij een groot aantal organisaties op het gebied van voeding, sport, gezondheidszorg en diabeteszorg kinderen steunt om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de behandeling van hun ziekte. Dit wordt gedaan door de nadruk te leggen op sporten, onder het motto: een gezonder lijf en een gezonde geest.