Neways Electronics International N.V.

P E R S B E R I C H T

NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V.

Neways verwerft order van EUR 10 miljoen voor productie kabelsystemen nieuw Groot Pantser Wielvoertuig

Duitse Rheinmetall Landsysteme kent Neways belangrijke defensieopdracht toe

SON, 14 NOVEMBER 2008 - NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) heeft overeenstemming bereikt met het Duitse Rheinmetall Landsysteme voor de productie (en levering) van complexe kabelsystemen ten behoeve van het nieuwe Groot Pantser Wielvoertuig (BOXER) van de Nederlandse en Duitse Landmacht. De overeenkomst betreft een compensatieorder, met een totale omzet van circa EUR 10 miljoen voor de levering van circa 80 verschillende bekabelingsystemen voor 472 geavanceerde voertuigen, verspreid over een periode van zeven jaar.

Defensiemarkt biedt goede groeimogelijkheden
Neways heeft zich in de afgelopen jaren nadrukkelijker toegelegd op de defensiemarkt, wat heeft geresulteerd in diverse substantiële orders. De verwerving van deze grote order is daarmee een volgend succes in een marktsegment dat voor Neways goede groeimogelijkheden biedt. Tevens biedt uitbreiding van de activiteiten in de defensiemarkt een goed tegenwicht voor enkele activiteiten van Neways met een meer cyclisch karakter.

Neways als 'specialty provider'
De verkregen order onderstreept de kracht van Neways als 'specialty' provider naast de bekendheid die Neways al heeft als als 'one stop provider' van electronische systemen. In de samenwerking met Rheinmetall Landsysteme wordt de expertise van Rheinmetall gebundeld met de specifieke kennis van Neways-werkmaatschappij Neways Cable and Wire Solutions die verantwoordelijk zal zijn voor de productie en levering van de kabelsystemen.

Neways ziet een toenemende vraag van klanten naar dergelijke totaaloplossingen en voorziet hierin door een intensieve samenwerking tussen de Neways-werkmaatschappijen, waarbij wordt gewerkt op basis van een effectieve, klantgerichte benadering. Bij dergelijke projecten krijgt een klant binnen Neways één centraal contact toegewezen, die de behoeften van de klant op het gebied van productie en technologie in kaart brengt en deze bij de betreffende partners zal uitzetten. Het centrale aanspreekpunt zorgt vervolgens voor de realisatie van de specifieke wensen van de klant door nauwe samenwerking met de betrokken Neways werkmaatschappijen.

Oplevering
De verwachting is dat medio 2010 het eerste Groot Pantser Wielvoertuig aan de Duitse Landmacht wordt overgedragen, gevolgd door de levering van het eerste Groot Pantser Wielvoertuig aan de Nederlandse Landmacht begin 2011. De hierop volgende serie leveringen zullen naar verwachting voor beide landen vanaf 2011 gaan plaatsvinden.



Neways Electronics International N.V.