NHP start prijsbrekende franchiseformule: massale aansluiting

14/11/2008 08:05

NHP

PRIJSBREKENDE NHP-FRANCHISEFORMULE: MASSALE AANSLUITING BIJ EERSTE NETTO-INKOOPORGANISATIE

Tilburg, 14 november 2008 - NHP, de aanbieder van provisievrije verzekeringen en hypotheken, gaat prijsbreken op het gebied van franchise. Vanaf januari 2009 geeft NHP in 200 postcodegebieden exclusiviteit aan franchisenemers. De NHP-formule geeft recht op alle NHP-afspraken en leads in het postcodegebied. De NHP-inkooporganisatie is de eerste die daarbij volledig netto werkt. Dat betekent voor de franchisenemers dat zij geen omzetgerelateerde franchisevergoeding afdragen. Zij houden de volledige afsluitinkomsten van EUR 795 per product. De maandelijkse franchisevergoeding die de NHP-franchisenemer betaalt is standaard ook 795 euro. Deze week viel bij een selectie van verzekeringskantoren het franchise-aanbod van NHP op de mat. De afgelopen dagen sloot zich al een groot aantal kantoren aan.

Bastiaan Mesu, directeur NHP Franchise: 'Wij kiezen er bewust voor zowel transparant te zijn naar de consument als naar de franchisenemers. Deelnemers ontvangen de volledige afsluitvergoeding en dragen geen percentage van hun omzet af. Hiermee zet NHP een trend die aansluit bij de transparantieplicht en het verbod op bonusprovisies. Consumenten accepteren geen hoge afsluitprovisies meer. Zij kennen het beproefde NHP-model waarbij zij eenmalig EUR 795 per product betalen. Franchisenemers profiteren maximaal van de inkoopkracht van NHP bij de grote banken en verzekeraars. Bij traditionele inkooporganisaties is dat niet zo. Franchisenemers melden zich al massaal.'

Over NHP

NHP streeft naar maximale transparantie van de kostenstructuur van financieel advies en stelt traditionele verdienmodellen ter discussie. In 2007 bracht NHP de eerste provisievrije hypotheekproducten op de markt. NHP biedt deze aan in samenwerking met gerenommeerde banken en Europese risicodragers. De eigen NHP overlijdensrisicoverzekering kent een premie die gemiddeld de helft is van bestaande verzekeringen en werd voor het tweede jaar als voordeligste getest door de Consumentenbond. NHP vergelijkt als enige 19 verzekeringen en garandeert daarbij de laagste tarieven. Hoofdkantoor en het eigen callcenter zijn gevestigd in Tilburg.





http://www.nhp.nl