ROC van Amsterdam en Impuls investeren in vernieuwend onderwijs

14/11/2008 08:06

ROC van Amsterdam

Woensdag 12 november ontving Tineke Wubs, voorzitter directie Zorg & Welzijn, Cultuur & Sport en Dienstver-lening van het ROC van Amsterdam uit handen van Magda Heijtel, directeur Kinderopvang Impuls, een waardecheque van 2500,- euro. De cheque staat symbool voor de prijs die Impuls begin oktober ontving van Calibris (kenniscentrum voor leren in de praktijk) waarbij zij werd uitgeroepen tot beste leerbedrijf 2008 in de sector zorg, welzijn en sport. Impuls besloot eerder de cheque over te dragen aan een onderwijsvernieuwings-project en koos daarbij voor het ROC van Amsterdam.

Studieconferentie voor docenten

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de 't Koggeschip op het Abraham Kuijperplein 2 in Geuzeveld vond de overhandiging plaats. Tineke Wubs zei blij te zijn met de prijs en vertelde dat het ROC van Amsterdam het bedrag zal gebruiken voor een studieconferentie voor docenten van de ROCvA Zorg- & Welzijnsopleidingen. Doel van deze studieconferentie is om vast te stellen welke kwaliteiten de studenten moeten ontwikkelen om in diverse functies in 'Brede Scholen' te kunnen werken. Immers 'Brede Scholen' vragen om personeel dat ook breed inzetbaar is en van nature samenwerkt met andere organisaties in het belang van ouder en kind. Het ROC van Amsterdam wil inspelen op deze ontwikkelingen en haar studenten opleiden tot toekomstige pedagogische talenten voor de 'Brede Scholen'.

'Brede scholen'

In Amsterdam ontstaan steeds meer 'Brede Scholen'. Scholen die naast onderwijs nog veel meer bieden, zoals kinderopvang, zorg of ondersteuning bij opvoeding.

Kortom: alles wat met het opgroeiende kind te maken heeft.

Lange samenwerking

Impuls en het ROC van Amsterdam kunnen bogen op een jarenlange samenwerking, in het bijzonder op het gebied van competentiegericht leren in de Zorg & Welzijnssector. Mede door die vruchtbare samenwerking is Impuls nu uitgeroepen tot beste leerbedrijf 2008. Volgens de jury is de manier waarop Impuls en het ROC van Amsterdam studenten opleiden vernieuwend, compleet en goed geïntegreerd, zowel in de organisatie als in de buurt.

't Koggeschip

't Koggeschip is een vooruitstrevende 'Brede School' die als goed voorbeeld model staat hoe een 'Brede School' zich kan ontwikkelen en welke eisen dit stelt aan huidige en toekom-stige medewerkers. Het ROC van Amsterdam, Impuls en

't Koggeschip zijn onlangs een nieuw samenwerkingsproject

gestart.

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Cruyff College voor topsporters. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen ruim 26.000 mbo-studenten deel, 1800 vmbo-leerlingen en ca.10.000 volwassenen. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegster.

Het ROC van Amsterdam behoort tot één van de 42 roc's die ons land telt.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.rocva.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (