Politie Rotterdam Rijnmond


* MAN AANGEHOUDEN VALSE AANGIFTE OVERVAL, SCHADE WORDT VERHAALD

ROTTERDAM - Naar aanleiding van een overval op een gereedschappenverhuurbedrijf in Spijkenisse op 13 oktober, heeft de politie een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de dader en/of daders. Een 25-jarige werknemer van het bedrijf raakte gewond bij de overval en werd gekneveld achtergelaten. Tijdens dat onderzoek bleek dat het slachtoffer tegenstrijdige verklaringen aflegde en hij is daarop op vrijdag 7 november aangehouden. Afgelopen zondag bekende hij de overval in scène te hebben gezet en een valse aangifte te hebben gedaan. De verwondingen die hij had opgelopen had hij zichzelf toegebracht of had hij al eerder opgelopen. De buit, enkele duizenden euro's, zijn opgegaan aan dagelijkse zaken en een vliegticket naar Suriname. De politie stelt alles in het werk om de onderzoekskosten te verhalen op de 25-jarige verdachte. De man is afgelopen maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.


* HULPVERLENINGSDIENSTEN OEFENEN IN CAPELLE

CAPELLE A/D IJSSEL - Op dinsdagavond 18 november aanstaande vindt een hulpverleningsoefening plaats in de wijk Oostgaarde. Aan deze oefening nemen verschillende hulpverleningsdiensten zoals de politie, brandweer, ambulancedienst en GHOR deel. Het openbaar vervoer in de wijk draait de normale dienstregeling. Alle bestemmingen in de wijk blijven eveneens bereikbaar. Wel kan er enige hinder dan wel vertraging ontstaan ten gevolge van de oefening. Om dat tot een minimum te beperken worden betrokkenen verzocht de aanwijzingen van de medewerkers van de hulpverleningsinstanties op te volgen.


* BLOEMEN VOOR REDDER
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie reikt op vrijdag 14 november om twaalf uur 's middags bloemen uit aan een redder die op zaterdagavond 8 november rond half twaalf een man uit een brandende auto haalde. De bestuurder raakte bekneld, maar de hulpvaardige getuige trok de man desondanks uit de auto. Het voertuig is daarna nagenoeg uitgebrand. De auto was kort daarvoor met hoge snelheid tegen een pui van een café aan de Rosestraat gereden. Na de aanrijding is de auto in brand gevlogen. De redder blijkt de eigenaar van het café te zijn. De pui van het café is beschadigd en een raam ging kapot. Het café was net een maand open. Als de eigenaar de man niet uit de auto had gehaald, was hij vermoedelijk verbrand of ernstig verwond geweest. De politie wil de man daarvoor bedanken. Het slachtoffer, een 22-jarige jongen, is met beenletsel overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De redder, een 42-jarige Rotterdammer, krijgt op vrijdag om 12.00 uur een bloemetje uit handen van de politie.