Whoopi Goldberg en Stage Entertainent produceren musical Sister Act

14/11/2008 09:02

Joop van den Ende Theaterproducties

Persbericht

Amsterdam, 14 november 2008

Whoopi Goldberg en Stage Entertainment produceren musicalcomedy Sister Act

Vol trots kondigden Whoopi Goldberg en Stage Entertainment, het internationale live entertainmentbedrijf van Joop van den Ende, gisteren aan dat ze samen de musical Sister Act gaan produceren. De alom gevierde actrice, comédienne en tv-presentatrice maakte dat bekend in haar eigen programma The View op het Amerikaanse TV-station ABC. De nieuwe 'divine' musicalcomedy naar het gelijknamige internationale filmsucces opent in het beroemde theater, Londen Palladium, op West End op dinsdag 2 juni 2009. Try-outs zijn vanaf woensdag 6 mei.

De muziek van Sister Act wordt gecomponeerd door Alan Menken, achtvoudig Oscarwinnaar en het creatieve brein achter veel wereldberoemde songs uit Disney speelfilms, waaronder The Little Mermaid, Beauty and the Beast, Aladdin en Enchanted. De songteksten zijn van Glenn Slater, met wie Menken al lange tijd samenwerkt. Het script is geschreven door Cheri en Bill Steinkellner, onder andere verantwoordelijk voor de klassieke televisiekomedie Cheers. De musical wordt geregisseerd door Peter Schneider. Anthony Van Laast, bekend van zijn werk voor zowel de musical als de film Mamma Mia!, is verantwoordelijk voor de choreografie. Het creatieve team van Sister Act wordt gecomplementeerd door decorontwerper Klara Zieglerova, kostuumontwerper Lez Brotherston en lichtontwerper Natasha Katz.

Whoopi Goldberg: "Ik was zo gelukkig deel te zijn van zoiets moois als de film Sister Act. Het is voor mij belangrijk dat ik het stokje nu doorgeef. Dat kan ik door aan iedereen te laten weten dat de theaterversie van Sister Act er nu aan komt. Deze voorstelling wordt fris en nieuw en ik ben meer dan enthousiast daar deel van uit te kunnen maken."

Joop van den Ende:

"Ik vind het uniek om met Whoopi Goldberg, die ik al lange tijd bewonder, Sister Act te kunnen uitbrengen in het historische Londen Palladium. Ik ben ingenomen met het creatieve team dat we aan ons hebben weten te binden."

Whoopi Goldberg werd wereldberoemd door haar Oscargenomineerde rol in Steven Spielbergs The Color Purple. Ze complementeerde haar imposante Hollywoodcarrière met films zoals Jumpin' Jack Flash, Soapdish, The Lion King, How Stella Got Her Groove Back en natuurlijk, Sister Act en het vervolg daarop. Zij won de Acadamy Award voor Beste Bijrol in Ghost in 1991. Ze trad op in twee komische tv-series (Bagdhad Café en Whoopi), was regelmatig gastster in Star Trek The Next Generation en deed vele stand-up en one-woman shows die over de hele wereld werden uitgezonden. Op dit moment is ze hoofdpresentatrice van The View in de Verenigde Staten, de show van het televisienetwerk ABC die een Emmy Award heeft gewonnen. Whoopi Goldberg is slechts één van de dertien mensen in de wereld die zowel een Emmy, een Grammy, een Oscar èn een Tony heeft gewonnen.

Sister Act is het verhaal van discodiva Deloris (destijds de rol van Whoopi Goldberg) die getuige is van moord, voor haar eigen veiligheid in hechtenis wordt genomen in het klooster en zich vermomt als non. Haar populariteit onder haar 'medezusters' groeit snel, alleen op de strenge moeder-overste maakt ze geen goede indruk. Wanneer ze zich op het vals zingende koor richt om de nonnen te helpen hun ware stem te vinden en daarbij de armoedige buurt nieuw leven inblaast, loopt ze het risico haar schuilplaats te verraden. Is het spel uit voor Deloris? Of hebben haar achtervolgers de kracht van haar nieuw gevonden Zusterschap onderschat?





http://www.stage-entertainment.nl