Gemeente Goirle

Glasvezelkabel verbindt gemeentehuizen

De gemeenten Goirle en Tilburg werken samen op ICT gebied. In juni 2008 ondertekenden de burgemeester van Goirle en wethouder Möller van Tilburg de overeenkomst daarvoor. Een van de afspraken was dat er een snelle glasvezelverbinding moest worden aangelegd tussen de beide gemeentehuizen.

Deze werkzaamheden zijn momenteel in een aantal straten in Goirle zichtbaar. Het traject waar de kabel de grond in gaat loopt via Abcovenseweg, Guido Gezellelaan, J.A. Thijmlaan, Van Haestrechtstraat, Aabeekstraat, Korte Voorenstraat naar het Oranjeplein naar de achterzijde van het gemeentehuis. Vervolgens wordt vanuit het gemeentehuis een tweede kabel aangelegd via het Oranjeplein, Marijkestraat, Van Haestrechtstraat, Dorpsstraat, Nieuwe Rielseweg, Kempenlaan onder de Rillaersebaan door naar het nieuwe Tilburgse industrieterrein bij de surfplas. Dit tweede tracé kan worden gebruikt als er bijvoorbeeld in het eerste tracé een storing zou optreden.

Een groene buis met daarin negen kleinere buisjes gaan de grond in. In twee buisjes zit de glasvezel die de beide gemeenten gebruiken. Er resteren dan nog zeven buisjes om later eventueel een nieuwe glasvezelvoorziening toe te voegen.