Deltion College



Studenten Deltion op bezoek bij oud bondspresident Richard von Weizsäcker

Vorige week brachten studenten van de opleidingen Welzijn en Economie van het Deltion samen met leraren en directie van deze richtingen een bezoek aan het Richard-von-Weizsäcker Berufskolleg in Dülmen (Duitsland).

De studenten van Deltion discussieerden samen met de studenten van het Berufskolleg over het onderwerp: Europa einen. Zukunft teilen. Oftewel: Europa verenigen, toekomst delen. Tevens gingen ze in gesprek met oud bondspresident Dr. Richard von Weizsäcker over dit thema. De beste drie presentaties werden onderscheiden met een prijs.

Deltion is initiator van een samenwerkingsverband tussen verschillende scholen uit Europa. Met als doel om de samenwerking tussen scholen uit diverse Europese landen te bevorderen door gerichte activiteiten uit te voeren, zoals stages in het gastland, uitwisseling van docenten en de ontwikkeling en uitvoering van gezamenlijke onderwijsprojecten. Zo wordt geleerd van elkaars sterke punten op het gebied van onderwijs. Inmiddels worden er al verschillende projecten in Duitsland en in Nederland uitgevoerd en gaan er nieuwe projecten van start.

Internationalisering is één van de speerpunten van het Deltion College. Het levert een grote bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van studenten tot mondiale burgers en bereidt hen voor op het beroepsmatige functioneren in een internationale samenleving. Naast de 4-tweetalige opleidingen die Deltion op dit moment uitvoert, lopen nu per jaar meer dan 350 mbo-studenten stage in het buitenland, zelfs tot aan China toe.