Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
14 november 2008

Persbericht

Trouwen nu ook mogelijk bij Erve Kots Lievelde

5e Trouwlocatie buiten gemeentehuizen Oost Gelre aangewezen

Anderhalf jaar nadat het eerste huwelijk 'op locatie' binnen de gemeente Oost Gelre is voltrokken, heeft het college van B&W op 10 november jl. besloten om Herberg Erve Kots in Lievelde aan te wijzen als vijfde locatie waar het mogelijk is om (buiten de gemeentehuizen) in het huwelijk te treden.

De locatiekeuze speelt een rol bij een huwelijksvoltrekking. De gemeente Oost Gelre biedt sinds medio 2007 de mogelijkheid om op een andere locatie dan de gemeentehuizen in Groenlo of Lichtenvoorde te trouwen of een partnerschapsregistratie aan te gaan. Uiteraard moet de locatie wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Buiten de gemeentehuizen in Lichtenvoorde en Groenlo kent de gemeente momenteel vijf locaties waar gehuwd kan worden: . Huis Basten Asbeck, een 17e eeuws rijksmonument aan de Nieuwestraat 20 te Groenlo; . Het Reirinck (Boerderij Brouwershof), Oude Winterswijkseweg 52 te Groenlo (Zwolle); . Scoutinggebouw van de Scouting Groenlo, aan de Gasthuisstraat 14 te Groenlo; . Partycentrum Fox, Winterswijkseweg 13, Vragender en . Herberg Erve Kots, Eimersweg 4, 7137 HG Lievelde.

Verzoek indienen

Belangstellenden voor 'trouwen op locatie', kunnen een verzoek indienen via een speciaal aanvraagformulier, verkrijgbaar bij de balies Burgerzaken in Groenlo en Lichtenvoorde. Een eventueel verzoek dient minimaal 4 maanden voor de huwelijksvoltrekking ingediend te worden. Als het verzoek een locatie betreft die nog niet bekend is, wordt de locatie beoordeeld op geschiktheid.

Einde persbericht


---

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met mevrouw Rita Rooks, beleidsmedewerker burgerzaken, tel. (0544) 393573 of e-mail: r.rooks@oostgelre.nl.


---- --