Philips

Persinformatie

14 November, 2008

Embargo Vrijdag 14 november 2008 - 14.00 uur

Philips steunt sportgeneeskundige hulpverleners Service Médical bij ingrijpen na hartstilstand sporters

Eindhoven, Nederland - Stichting Service Médical en Philips hebben vandaag een vijfjarig sponsorcontract getekend. Philips gaat de vrijwillige sportmedische hulpverleners van de Maastrichtse organisatie ondersteunen met medische apparatuur, zoals mobiele echografie, HeartStart hartdefibrillatoren en AED's. Service Médical zet deze apparatuur in als een sporter tijdens een sportevenement in acute problemen komt, zoals bij een hartstilstand, waardoor spoedeisende doktershulp is geboden. De contractondertekening werd bijgewoond door onder meer oud-premier Prof. mr. A. van Agt, beschermheer van de Stichting Service Médical.

Service Médical verzorgt professionele acute medische hulp bij jaarlijks ruim 200 sportevenementen, waaronder de Wandelvierdaagse van Nijmegen; het NK Wielrennen; de Marathon van Eindhoven; de ENECO Tour; de Sportdagen van de Johan Cruyff Foundation; NK Triatlon en Olympia's amateurronde van Nederland.

Deze zomer was het team actief in Beijing waar een polikliniek werd gerund in het Holland Heineken Huis. In 2009 zal Service Médical de 'Nederlandse etappes' van de Vuelta medisch begeleiden.

Jaarlijks overlijden in Nederland tussen de 150 en 200 sporters aan een hartstilstand. Dit aantal is de afgelopen decennia gestegen. De eerste 6 minuten na een hartaanval zijn van levensbelang. Door snel ingrijpen met de speciale hartapparatuur stijgt de overlevingskans van 5 tot 10% naar 50 tot 70%.

Drs. Harry Hendriks, CEO van Philips Nederland: "De mobiele sportgeneeskundige (para)medici van Service Médical moeten zich ontzettend flexibel kunnen bewegen onder moeilijke omstandigheden. Onze lichtgewicht apparatuur is gemakkelijk te gebruiken en sluit aan op de behoefte van de organisatie om acute ambulante zorg snel ter plekke te krijgen. Philips is trots dat het Service Médical kan ondersteunen en kan bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van sporters."

Drs. Jos Benders, arts-algemeen coördinator van de Stichting Service Médical, stelt: "Wij zijn zeer verheugd dat Philips de kwaliteit van onze zorgverlening versterkt door de genereuze ter beschikkingstelling van echo-apparatuur, twee defibrillatoren en vier AED's. Het is eerste klas apparatuur, waardoor ook de continuïteit van onze medische dienstverlening - binnen de dranghekken, op straat en in de stadions - voor een lange periode is gegarandeerd."

Oud-premier Prof. mr. Dries van Agt is verheugd met de overeenkomst: "Het is fantastisch dat een wereldspeler als Philips zich voor een periode van maar liefst vijf jaar aan Service Médical verbindt. Dit getuigt van grote maatschappelijke betrokkenheid en verdient navolging. De medische topapparatuur die Philips ter beschikking stelt, vormt een enorme stimulans voor onze 175 medische vrijwilligers om hun mooie werk voor de sportende medemens met nóg meer enthousiasme te kunnen voorzetten."

Philips verleent Service Médical gedurende de sponsorperiode ook service.

Voor afbeeldingen in hoge resolutie:

Fotografie is vanaf 16.00 uur beschikbaar via het ANP

Joost Maltha
Philips Nederland
Tel: +31 40 2780125
Email: joost.maltha@philips.com

Roger Jansen
Stichting Service Médical
Tel. +31 6 42727159
E-mail: roger.jansen@servicemedical.nl

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.
Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 128.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 27 miljard in 2007 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Stichting Service Médical
Deze zorginstelling, in 1985 opgericht door Jos Benders, verzorgt professionele acute medische hulp bij jaarlijks ruim 200 sportevenementen, voornamelijk in Nederland. De mobiele sportgeneeskundige groep van 175 gespecialiseerde vrijwilligers wordt aangestuurd vanuit Maastricht. De organisatie beschikt over de modernste medische hulpverleningsvoertuigen en apparatuur. Als haar missie geldt: 'We zijn er als het nodig is... De sporters weten ons in hun directe nabijheid bij een ongeval of een ziekte'. Service Médical is een officiële zorginstelling (erkend door de Inspectie voor de Gezondheidszorg) en een Goede Doelen-organisatie met CBF-keurmerk. Meer informatie over de Stichting Service Médical vindt u op www.servicemedical.nl

Fotografie met oud-premier Van Agt is vanaf 16.00 uur via het ANP beschikbaar.