Gemeente Bronckhorst
Klimaatbosjes in elk Bronckhorster dorp

Dorpen planten 129 walnotenbomen voor het klimaat

Bronckhorst is in 2008 uitgeroepen tot 'sterlocatie' door Landschapsbeheer Nederland. Dit houdt in dat de gemeente op Boomfeestdag op 18 maart 2009 in alle 43 kernen en buurtschappen een klimaatbosje mag planten. Klimaatbosjes bestaan uit minimaal drie walnotenbomen die in de vorm van een driehoek geplant worden. Het project 'Klimaatbosjes voor de toekomst' van Landschapsbeheer Nederland en DE LANDSCHAPPEN roept hiermee iedereen op een bijdrage te leveren aan het verkleinen van het klimaatprobleem.

Klimaatbosjes
Een klimaatbosje wordt niet voor niets in een driehoek geplant. Deze driehoek symboliseert het gevaar van de klimaatverandering. Ook staan klimaatbosjes symbool voor de grote compensatiebossen èn ze moeten iedereen uitdagen actie te ondernemen voor het klimaat.

Oproep: doe mee op 18 maart 2009!
Alle dorpskernen en buurtschappen in de gemeente Bronckhorst kunnen een locatie aandragen voor een klimaatbosje. Een geschikte locatie voldoet aan twee voorwaarden; zichtbaarheid en toegankelijkheid voor het publiek. Het is de bedoeling schoolkinderen de bosjes te laten planten, zodat zij de achterliggende gedachte leren kennen. Later kan bij het rapen van de noten het verhaal doorverteld worden.

Weet u een geschikte locatie? Neem dan contact met de Belangenvereniging of de buurtvereniging van uw dorp of kern. U vindt de contactadressen via onze website www.bronckhorst.nl. Of u kunt contact opnemen met mevrouw C. Elferink van de gemeente tel. (0575) 75 03 31.

'Klimaatbosjes voor de toekomst' is onderdeel van de landelijke klimaatcampagne HIER en wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.

Hengelo (Gld), 14 november 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Willemsen, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.


---- --