Ingezonden persbericht



---

meesman index investments

Persbericht

Oprichting Raad van Advies

Het bestuur van Meesman Index Investments heeft een Raad van Advies in het leven geroepen. Wij zijn verheugd mee te kunnen delen dat de Raad van Advies zal bestaan uit drie leden, te weten:

Dhr. A.W.H. Docters van Leeuwen Oud-bestuursvoorzitter Autoriteit Financiële Markten Dhr. W.P.M. van der Schoot President Nyenrode Business Universiteit Dhr. R. Bauer Hoogleraar Institutionele Beleggers Universiteit Maastricht

De Raad van Advies zal het bestuur van Meesman Index Investments bijstaan bij de verdere versterking en uitbouw van haar activiteiten, met name door te adviseren over strategie en beleid. Ook heeft de Raad van Advies de taak om de belangen van beleggers in de Meesman-indexfondsen te behartigen. Wij beschouwen de oprichting van de Raad van Advies als een belangrijke stap in het verder professioneel vormgeven van onze organisatie. Wij zijn ervan overtuigd dat de leden van de Raad van Advies, ieder met hun eigen specifieke kennis en ervaring, hieraan een waardevolle bijdrage zullen leveren.

Den Haag, 14 november 2008
Bestuur Meesman Index Investments B.V.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hendrik Meesman
t 070 - 3637300
e h.meesman@meesman.nl

BIJLAGE

Profiel A.W.H. Docters van Leeuwen
A.W.H. (Arthur) Docters van Leeuwen (1945) is voorzitter van Holland Financial Centre. Van 1999 tot september 2007 was hij bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. Daarvoor was hij onder meer voorzitter van het College van procureurs-generaal en hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD, tegenwoordig AIVD). Ook heeft hij diverse functies bekleed op de ministeries van Binnenlandse Zaken en Financiën.

Profiel W.P.M. van der Schoot
W.P.M. (Willem) van der Schoot (1946) is President van de Nyenrode Business Universiteit. Daarvoor was hij onder meer bestuursvoorzitter van Boer & Croon Strategy & Management Group, lid van de Raad van Bestuur van Robeco, directeur-generaal bij ABN AMRO en directielid bij Twijnstra & Gudde.

Profiel R. Bauer
R. (Rob) Bauer (1967) is hoogleraar Institutionele Beleggers aan de Universiteit Maastricht. Daarnaast heeft hij een eigen adviespraktijk voor onafhankelijk strategisch beleggingsadvies aan institutionele beleggers en is hij onder meer bestuurder van de International Center for Pension Fund Management (ICPM) aan de Rotman Business School in Toronto. Eerder was hij fondsmanager Europese aandelen en hoofd Research bij ABP Vermogensbeheer.

Profiel Meesman Index Investments
Meesman Index Investments is de eerste dedicated Nederlandse aanbieder van indexfondsen.

Missie In de financiële dienstverlening is het belang van de klant uit zicht geraakt. Meesman Index Investments is in 2005 opgericht om het belang van de klant weer centraal te stellen door beleggingsproducten aan te bieden waarvan uit onafhankelijk (wetenschappelijk) onderzoek blijkt dat die op lange termijn de grootste kans op goede beleggingsresultaten bieden. En dat zijn indexfondsen.

Principes Meesman Index Investments stelt het belang van de klant voorop, houdt de kosten laag, communiceert open en eerlijk (ook over kosten en risico's), houdt het simpel en doet wat het belooft.

Beleggingsfilosofie De kern van onze beleggingsfilosofie is: kijk naar de lange termijn, zorg voor brede spreiding, hou de kosten laag, handel weinig (buy & hold) en hou het simpel.

Producten Een beperkt aantal indexfondsen (choice reduction) met brede spreiding (waardoor minder risico) en lage kosten (waardoor meer rendement).

Actueel Sinds de start van de kredietcrisis hebben de Meesman-indexfondsen elke maand meer instroom dan uitstroom gehad. In 2008 tot nu toe was de instroom meer dan vier keer zo groot als de uitstroom. Dit in tegenstelling tot de veelal grote netto uitstroom bij gewone, actief beheerde beleggingsfondsen.

Meesman Index Investments beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. Meer informatie over Meesman Index Investments vindt u op www.meesman.nl.

t 070 - 3637300

e info@meesman.nl

w www.meesman.nl


---- --