Ingezonden persbericht


Renger naar zevende startplaats in chaotisch Macau

In een chaotische kwalificatiesessie in Macau heeft Renger van der Zande zich verzekerd van een zevende startplaats voor de race op zaterdag. Renger zag veel van zijn pogingen een snelle ronde te rijden afgebroken worden door gele vlag-situaties, maar kwam uiteindelijk slechts een halve seconde te kort op de pole-position van landgenoot Carlo van Dam.

"Zoals altijd in Macau, was de kwalificatie weer een grote chaos", zei Renger na afloop. "De sessie werd maar liefst drie keer onderbroken door de rode vlag en in een paar van mijn snelle ronden werd met de gele vlag gezwaaid, dus moest ik wel van mijn gas. Ik heb nog geprobeerd om een goede slipstream te pakken, maar hoewel dat zeker helpt op de rechte stukken, loop je dan wel het risico om in het bochtige gedeelte opgehouden te worden. Ik koos er uiteindelijk dus voor om mijn laatste poging alleen en zonder slipstream te doen. Het was een zeer goed rondje en ik bleef steken op een halve seconde, ongeveer net zoveel als je kan winnen met een goede slipstream..."

"In de race van morgen kan van alles gebeuren en aangezien de race van zondag de belangrijkste is, is het morgen gewoon een kwestie van finishen. De uitslag van die race bepaalt namelijk de startopstelling voor zondag. Ik verwacht meerdere safety car-situaties en de nodige ongelukken, dus het voornaamste is om uit de problemen te blijven."